Ecologizare record la Vinderei, cu 150 de voluntari

În cadrul campaniei „Curățăm România”, prin care autoritățile locale sunt invitate să ecologizeze localitățile, comuna Vinderei s-a distins prin una dintre cele mai ample acțiuni, la care au participat 150 de voluntari. Rezultatele au fost pe măsură: s-au strâns 350 de kg deșeu plastic, 300 de kg sticla, 46 de kg doze si 22 de kg hârtie/carton.

Autoritățile locale vasluiene sunt invitate, în această perioadă, să facă curățenie în localitățile pe care le administrează, în cadrul campaniei naționale „Curățăm România”, prelungită de la București, după ce a fost declarată un succes, prin implicare și rezultate.

O astfel de acțiune, mult apreciată de către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui, a avut loc joi, 12 mai 2022, în comuna Vinderei, unde Primăria a organizat o acțiune de ecologizare a pârâului Vinderei, la care au participat peste 150 de voluntari. S-au colectat 350 de kg deșeu plastic, 300 de kg sticla, 46 de kg doze si 22 de kg hârtie/carton.

„Felicitări tuturor elevilor participanți, doamnei director Ghiur Ioana, doamnelor și domnilor profesori și educatori din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Vinderei!”, au transmis cei de la APM Vaslui. 

„Campania noastră va continua în toate satele, în perioada următoare! Elevii au propus sa ecologizăm satul Brădești, în data de 31.05.2022! Așteptăm ca adulții să urmeze exemplul copiilor și să se alăture campaniei „Curățăm Vinderei, curățăm România! Fii responsabil pentru o comuna curată și un mediu sănătos!”, a transmis și Ionuț Ghiur, primarul comunei Vinderei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.