E oficial! Pacienții internați în Spitalul Bârlad pot fi vizitați, din nou, de rude!

0
645

După o interdicție de aproape doi ani, impusă de pandemia de SARS-CoV-2, conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a dispus reluarea vizitelor la bolnavii internați în majoritatea secțiilor unității. Excepție fac pacienții de la Oncologie, Neonatologie și Obstetrică, unde încă nu se permite accesul aparținătorilor.

Din iunie 2020, vizitele rudelor persoanelor internate în cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad au fost interzise, principalul motiv fiind faptul că unitatea trata aproape în exclusivitate bolnavi COVID-19 și s-a intenționat evitarea transmiterii virusului de la pacienți la aparținători. Ulterior, în vara 2021, accesul rudelor a fost permis doar în cazul pacienților în stare critică, internați la Terapie Intensivă.

Iar acum, din 11 mai 2022, conducerea spitalului bârlădean a decis ridicarea interdicției vizitelor pentru majoritatea secțiilor. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă în care se menționează atât intervalul orar în care sunt permise vizitele aparținătorilor, cât și regulile pe care trebuie să le respecte odată ce pătrund în incinta unității.

„Vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 11.05.2022, se vor relua vizitele la pacienții internați în unitatea noastră, după următorul program: • toate secțiile – Luni – Vineri (15.00-17.00) și Sâmbătă – Duminică (11.00-13.00); • secția ATI – Luni – Vineri (15.00-16.00) și Sâmbătă – Duminică (12.00-13.00). Excepție fac secțiile de Oncologie, Neonatologie și Obstetrică, unde nu se permite accesul vizitatorilor. Pentru pacientele din Ginecologie, vizita va fi posibilă doar prin deplasarea pacientei în holul comun de vizită de la intrarea în secție”, se arată în respectivul comunicat.

Reguli pentru aparținătorii pacienților

„Pentru a putea preveni / limita apariția de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 și alte virusuri cu transmitere aerogenă, trebuie respectate mai multe măsuri. Astfel, au fost instituite următoarele reglementări cu caracter specific: vizitele se pot efectua cu respectarea următoarelor condiţii: • la un pacient, se admite doar un singur vizitator; • limitarea vizitei la maximum 15 minute; • masca este obligatorie pe tot parcursul vizitei. De asemenea, au fost stabilite reglementări cu caracter general: • în incinta spitalului, va fi obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat de unică folosinţă, botoşei, mască); • la intrarea în spital şi secţii, vizitatorii vor fi supravegheaţi de către personalul de serviciu (traseul, comportamentul vizitatorului şi durata vizitei); • la părăsirea secţiei / spitalului, vizitatorii se vor dezechipa de echipamentul de protecţie folosit, care va fi depozitat în saci speciali destinaţi acestui scop; • de asemenea, se va face dezinfecţia obligatorie a mâinilor la ieşirea din spital şi / sau secţii; • se evită staţionarea vizitatorilor în spaţiile comune ale spitalului. Totodată, vă rugăm insistent să nu aduceți alimente care nu sunt permise regimului pacientului, atenție la alimentele perisabile! Nu în ultimul rând, vă rugăm să păstrați liniștea și curățenia pe perioada vizitei! Vă mulțumim!”, sunt regulile stabilite de conducerea spitalului pentru rudele bolnavilor internați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.