Două junioare din județ vor reprezenta România la Campionatul European de Canotaj U19 din Italia

0
1050

Cele două canotoare junioare din Pădureni și Huși vor participa la Campionatul European Under 19 ce va avea loc, în week-end, la Varese, Italia. Sportivele vor vâsli în probele de simplu vâsle feminin (JW1x), respectiv patru vâsle feminin (JW4x).

Între 21 – 22 mai, lacul Varese, aflat lângă orașul cu același nume, din Nordul regiunii Lombardia (Italia), va găzdui prima competiție internațională majoră din sezonul pe apă 2022, din calendarul Federației Române de Canotaj. Concret, este vorba despre Campionatul European de Canotaj pentru Juniori (The European Rowing Junior Championships), care, de la finele anului 2020, a fost redenumit Campionatul European de Canotaj Under 19 (The European Rowing Under 19 Championships).

În total, vor participa 122 de echipaje din 29 de țări, însumând aproape 400 de sportivi. România are înscrise 11 echipaje (6 feminin și 7 masculin), care vor participa în tot atâtea probe. În două din ambarcațiunile înscrise de România vor vâsli și două sportive ce reprezintă județul Vaslui, ambele fiind legitimate la CSM Călărași.

Concret, Bianca Camelia Ifteni (15 ani), născută pe 6 octombrie 2006, în comuna Pădureni, va concura în proba de simplu vâsle feminin (JW1x). Așa cum a fost stabilit programul de către organizatori, rundele de calificări pentru cele 9 echipaje înscrise la această probă (Bosnia & Herțegovina, Georgia, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova, România, Slovenia și Elveția) sunt programate pentru sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 9.30.

De asemenea, Ana Maria Matran (18 ani), născută pe 15 februarie 2004, în Huși, va concura în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei canotoare din țară, în speță Andreea Todirica, Iulia Valentina Nedelcu și Delia Mirabela Gradinaciuc. În cazul ei, concurența va fi și mai mare, la această probă fiind înscrise 12 echipaje (Cehia, Danemarca, Estonia, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Elveția și Ucraina). Calificările sunt programate tot sâmbătă, însă începând cu ora 11.10.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.