Cicliștii din Bârlad, prestație bună la „Maratonul Vinului”

0
827

Unul dintre cei cinci cicliști din Bârlad care au luat parte, în week-end, la „Maratonul Vinului”, singura competiție mountain bike cu scop caritabil din țară, a obținut medalie de aur la categoria la care a pedalat, iar un altul a fost la milimetru de podium. Toți au concurat în cursa de 31 de kilometri.

Cea de-a zecea ediție a competiției sportive „Maratonul Vinului” (MARVIN), primul concurs de mountain bike cu scop caritabil din România, organizată de BikeXpert Racing Team, s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai. Concursul s-a adresat bicicliștilor care pedalează pe teren accidentat indiferent de vârstă și de nivelul de pregătire, și a avut loc în localitatea Urlați, județul Prahova, printre dealurile, podgoriile și cramele din zonă.

MARVIN s-a desfășurat pe mai multe distanțe: 4 kilometri, 10 kilometri, 18 kilometri, 31 kilometri și 51 kilometri.

La cursa de sâmbătă au luat startul circa 1.000 de cicliști de toate vârstele, Alfa Club Ciclism Bârlad înscriind cinci membri, respectiv Adrian Prisecaru (categoria Master 30-39 ani), Ciprian Hanganu (Master 1 30-39 ani), Dinu Bunu (Master 3 50+ ani), Ioan Stoian (Master 3 50+ ani) și Costel Cristea (Juniori 17-18 ani), toți optând pentru traseul de 31 kilometri (două tururi).

Bârlădenii au reușit să pedaleze suficient de rapid încât să se claseze printre cei mai buni concurenți la categoria de vârstă la care au participat, în ciuda faptului că terenul accidentat le-a cam dat bătăi de cap. Astfel, la categoria Master 3 50+ ani, Dinu Bunu a trecut primul linia de sosire, scoțând un timp de 1:31.25 și câștigând medalia de aur. În clasamentul general, s-a situat pe locul 27 dintr-un total de 484 de cicliști care au pedalat în cursa de 31 kilometri.

La milimetru de podium s-a aflat Adrian Prisecaru, care a concurat la categoria Master 30-39 ani. După cele două tururi, bârlădeanul a ieșit pe locul 4 la categorie și pe 15 în clasamentul general, cu timpul de 1:26:52. Foarte bine s-a descurcat și Costel Cristea care, la categoria Juniori 17-18 ani, a ieșit pe locul 10 (cu timpul 02:38:42). Și Ioan Stoian, inclus în categoria Master 3 50+ ani, a făcut o cursă foarte bună (cu timpul 01:54:07), astfel că s-a clasat pe locul 16 la categoria sa. Atât el cât și juniorul Costel Cristea au avut pană pe traseu, iar remedierea problemei i-a încetinit mult, astfel că au ratat podiumul din cauza întârzierii.

Nu în ultimul rând, Ciprian Hanganu a ieșit pe locul 42 la categoria Master 1 30-39 ani, cu timpul de 02:02:42.

Potrivit organizatorilor, „Maratonul Vinului” a dorit să îmbine promovarea ciclismului ca stil de viață sănătos și ecologic cu acțiunea caritabilă, donând o parte din profitul obținut de pe urma evenimentului Fundației „Bucuria Ajutorului” din Urlați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.