Bârlădenii se pot testa gratuit pentru depistarea hepatitei

0
516

Doar în cursul zilei de vineri, bârlădenii se pot testa gratuit în vederea depistării hepatitei virale B/D și C. Cei interesați, femei și bărbați, sunt invitați începând cu ora 9.00, la Centrul de Permanență din localitate, acțiunea fiind organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași împreună cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași.

„Anunț important! Participă la testarea / screening-ul gratuit pentru hepatitele virale B/D și C. Direcția de Asistență Socială Bârlad informează că testarea va avea loc în data de 13.05.2022, începând cu ora 9.00 până la ora 16.00, la Centrul de Permanență Bârlad din strada Ștefan cel Mare, nr. 6. Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași împreună cu Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Spiridon» Iași derulează un proiect care are ca obiectiv general furnizarea de servicii medicale de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est. Pot beneficia de acest screening persoanele care au peste 18 ani, iar pentru femei, singura condiție este să nu fie gravide”, au anunțat reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad.

„Campanie de testare gratuită pentru hepatită! Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași împreună cu Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Spiridon»” Iași organizează la Bârlad o campanie de testare pentru hepatită. Hepatita este o infecție virală care, lăsată netratată, poate avea consecințe grave asupra sănătății. Procedura de screening este simplă, durează 10 minute, iar recoltarea se face din deget, printr-o procedură minim invazivă. Nu este necesară programare. Pentru a putea fi testată, o persoană trebuie să aibă peste 18 ani, iar în cazul femeilor, să nu fie gravide”, este invitația lansată de viceprimărița Ana-Maria Vintilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.