Deputatul Eduard Popica: „Momente tensionate la audierea celor trei candidați pentru funcția de judecător CCR”

0
673

Miercuri, în cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, din care face parte, deputatul vasluian Eduard Popica, a participat la audierea celor trei candidați pentru funcția de judecător al Curții Constituționale Bogdan Licu, Cristi Dănileț și Ioan Sabău-Pop, din rândul cărora va fi ales cel care îl va înlocui pe Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră pe 10 iunie. Audierile au avut momente tensionate. 

„Ieri, în cadrul Comisiei Juridice din Camera Deputaților am audiat cei trei candidați pentru funcția de Judecator al CCR.

Bogdan Licu, Cristi Danileț și Ioan Sabău-Pop sunt cei trei candidați propuși pentru funcția de judecător CCR în locul lui Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră pe 10 iunie”, spune deputatul PSD Eduard Popica, care relatează că audierile au avut momente tensionate.

„Pe lângă cursul normal al lucrărilor, au existat și momente tensionate create, bineînțeles, de deputații USR care, încercând să victimizeze candidatul dumnealor, nu au fost de-acord cu modalitatea de vot propusă, și anume „propunere de aviz pozitiv pentru toți candidații”. La Senat s-a aplicat aceeași procedură, a avizului, așa cum este și normal, pentru că toți trebuie să aibă șansa egală de a se prezenta în fața plenului, pentru vot. Dacă s-ar fi votat pentru fiecare candidat în parte, ex-magistratul Dănileț nu ar fi primit aviz. Niciun om normal la cap nu putea să voteze un judecător exclus din magistratură, cu cerere de suspendare a hotărârii CSM, respinsă de Curtea de Apel Alba”, spune Popica.

„Comisia juridică va depune raportul până pe 29 aprilie. Votul în plen va fi dat săptămâna viitoare, cel mai probabil marți, 3 mai 2022”, a declarat parlamentarul vasluian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.