Consiliul Judeţean alocă 100.000 de euro pentru reconstrucția unui centru de tineret în Republica Moldova

0
684

Consiliul Județean Vaslui își continuă opera de sprijinire financiară a raioanelor de dincolo de Prut prin alocarea sumei de 100 de mii de euro, din bugetul propriu, pentru modernizarea și reconstrucția unui Centru de Tineret și Sport în raionul Nisporeni.

Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui va finanţa cu suma de 100.000 de euro, din bugetul propriu, modernizarea și reconstrucția unui centru de tineret şi construcţia unei săli de haltere în raionul Nisporeni din Republica Moldova. Consilierii județeni sunt chemați să aprobe în ședința de astăzi un proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării proiectului „Modernizarea și reconstrucția Centrului de Tineret și Sport, Construcția anexei noi a sălii de haltere” din Raionul Nisporeni, Republica Moldova.

Finanțarea cu suma de 100.345 de euro, 89,5% din valoarea investiției, vine va urmare a solicitării raionului Nisporeni în baza înțelegerii de cooperare din 17 august 2017 încheiat între cele două unități administrativ-teritoriale.

În ultimii ani, ajutoarele financiare pe care CJ Vaslui le acordă raionelor din Republica Moldova au devenit tot mai frecvente. În octombrie anul trecut consilierii au aprobat o hotărâre prin care se aproba finanțarea proiectului „Modernizarea Azilului de bătrâni și invalizi din raionul Cimișlia”, propus de Raionul Cimișlia din Republica Moldova, din bugetul propriu al Județului Vaslui pentru anii 2021 și 2022, cu suma de 109.000 Euro”. În mai 2018, printr-o hotărâre inițiată de conducerea CJ, instituția vasluiană aloca suma de 22.500 de euro, bani cu care urma să se modernizeze intrarea în Secția de Urgențe a spitalului din raion, plus achiziția unei ambulanțe pentru nevoile unității spitalicești. Proiectul prevedea constructia unei copertine cu piloni la intrarea în Unitatea de primiri urgențe a spitalului raional Anenii Noi, de 210 mp, și achiziționarea unei ambulanțe second-hand. Unitatea medicală deservea pe atunci circa 130.000 de pacienți, inclusiv 14.000 din regiunea transnistreană.

Acelaşi spital din Anenii Noi a mai beneficiat de un nou ajutor vasluian, de această dată în valoare de 100.000 de euro, destinat realizării reparaţiei capitale a Secţiei de maternitate a Spitalului raional. În 2018, președintele Dumitru Buzatu a propus, iar consilierii județeni au aprobat în unanimitate alocarea sumei de 70.000 de euro, din bugetul județului, pentru construcția de căsuțe în Tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți din raionul Soroca, pentru ca, peste câteva luni, președintele CJ să propună un alt proiect în sprijinul „fraților, de această dată din raionul Strășeni: „Reconstrucţia capitală a acoperişului la blocul 3C (chirurgie) la Instituţia Medico-Sanitară Publică Spitalul raional Străşeni”, pentru care se aloca din bugetul județului suma de 94.098 euro. Alte 25.000 de euro au mers către reabilitarea drumului de acces către Cimitirul de Onoare din satul Stoianovca, raionul Cantemir, într-o primă etapă, urmând ca, pentru reabilitarea completă, să mai fie alocaţi alţi peste 140.000 de euro. În august 2021, CJ Vaslui a aprobat o hotărâre privind aprobarea finanțării proiectului „Reconstrucția acoperișului blocului nr. 1 al Centrului de Sănătate secția MF Anenii Noi”, pentru care a fost propusă suma de 62.500 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.