Fonduri UE pentru rețele de apă și canalizare în orașul Negrești și încă șapte comune

Peste numai 5-6 ani, locuitorii din orașul Negrești și din comunele Todirești, Rafaila, Dumești, Băcești, Rebricea, Tăcuta și Codăești vor beneficia de condiții mai bune de trai, după ce rețelele de apă și canalizare vor fi extinse și reabilitate. Investiția are o valoare de peste 105 milioane de lei fără TVA și este finanțată cu fonduri UE.

Pe data de 19 martie, Aquavas SA Vaslui, în calitate de autoritate contractantă, a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitațiile online, anunțul privind o nouă importantă investiție, respectiv „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT-urile Negrești, Todirești, Rafaila, Dumești, Băcești, Rebricea, Tăcuta și Codăești (VS-CL-R06)”, cu o valoare totală de 105.350.628 lei fără TVA (adică 125.367.247,32 lei cu TVA). Obiectivul de investiții face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui în perioada 2014-2020 și este finanțat de Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Potrivit anunțului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 2 mai. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe 2 septembrie, iar ulterior va fi desemnat un câștigător. Criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate – preț, în care componenta financiară are o pondere de 80%, iar componenta tehnică (demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați) contează în proporție de 20%.

„Scopul contractului este achiziția de lucrări pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT-urile Negrești, Todirești, Rafaila, Dumești, Băcești, Rebricea, Tăcuta și Codăești (VS-CL-R06). Durata contractului este de 56 de luni, din care 18 luni reprezintă durata de execuție și 36 luni este perioada de notificare a defectelor. Activitatea antreprenorului se referă la: a) execuţia lucrărilor inclusiv furnizarea și montarea utilajelor și echipamentelor; b) instruirea personalului operatorului; c) întocmirea desenelor post execuție și a documentelor necesare Cărţii Construcţiei conform HG nr. 343/2017 cu modificările ulterioare; d) testarea și punerea în funcțiune; e) remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție”, se arată în anunțul licitației, la rubrica descrierea achiziției publice.

Trebuie spus că aceasta este a patra licitație lansată de Aquavas SA Vaslui în ultimele trei luni, în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui. Celelalte trei vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Muntenii de Sus, Tanacu, Văleni și Ferești (valoare 116.162.015,41 lei cu TVA), extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Delești, Cozmești, Oșești, Pungești și Ivănești (valoare 93.925.570,69 lei cu TVA), respectiv extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Huși, Duda-Epureni, Stănilești, Lunca Banului, Pădureni, Dimitrie Cantemir și Hoceni (valoare 127.583.395,03 lei cu TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.