E oficial! Se redeschide linia feroviară Zorleni – Fălciu!

De astăzi, refugiații ucrainieni care vor să intre în România prin județul Vaslui au la dispoziție și transportul feroviar, întrucât se va redeschide linia de cale ferată Zorleni – Fălciu. Anunțul oficial a venit ieri, 17 martie, din partea lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială de socializare.

„Se redeschide linia feroviară Zorleni – Fălciu – Frontiera cu Republica Moldova, pentru gestionarea mai eficientă a fluxurilor de refugiați! Continuăm, astfel, eforturile concrete pentru sprijinirea persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc în România prin frontiera cu Republica Moldova. CFR a intervenit în regie proprie pentru a permite circulația în condiții de siguranță pe acest sector de cale ferată și pentru repunerea în funcțiune a Haltei Fălciu. Luăm în mod constant toate măsurile necesare pentru asigurarea unor coridoare de tranzit care să asigure legături eficiente cu alte orașe importante din România, dar și cu Punctele de Trecere a Frontierei cu țările vecine”, a scris ministrul pe Facebook.

Un anunț similar a făcut acum câteva zile și bârlădeanul Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și actualmente vicepreședintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”, însă acesta dădea de înțeles că redeschiderea rutei feroviare este programată pentru data de 15 martie.

„Din discuțiile pe care le-am purtat cu CFR Călători, SRCF Iași și cu primarul de la Fălciu, aflăm că, pe 15 martie 2022, se va redeschide linia neinteroperabilă M603 (Bârlad-)Zorleni-Fălciu de 62,4 km lungime! Deja se lucrează la igienizarea liniei, se fac pregătiri pentru funcționarea sistemului feroviar în zonă pentru a primi afluxurile suplimentare de refugiați din 15 martie 2022”, anunța Covăsnianu, pe 12 martie, tot prin intermediul contului de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.