Liceenii de la „Codreanu” și „Eminescu” Bârlad, eroii bolnavilor din spitale

După ce, în ultimele luni, au donat sânge militari, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, salariați ai unor primării din județ și alte categorii de persoane, dar și polițiști locali, motocicliști și rugbiști, iată că și liceenii bârlădeni s-au alăturat salvatorilor de vieți. Mai exact, este vorba despre câțiva liceeni din cadrul Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, care au dat curs apelului lansat de autoritățile sanitare și au vrut să dea un exemplu tuturor celor care pot salva o viață.

Concret, liceenii s-au mobilizat și, vineri, 18 februarie, au mers la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină (CJTS) Bârlad pentru a dona sânge, dând astfel curs impulsului de a-și ajuta semenii bolnavi ori victime ale accidentelor, ce au nevoie de transfuzii sanguine sau chiar de plasmă. Cu atât mai mult cu cât, de luni bune, unitatea se confruntă cu o reducere serioasă a numărului de donatori și, implicit, a stocurilor de sânge.

„Mulțumim elevilor Colegiului Național «Gheorghe Roșca Codreanu» Bârlad și elevilor Liceului Teoretic «Mihai Eminescu» Bârlad, care în această săptămână au fost eroii noștri. Entuziasmul și curajul lor de a dona sânge salvează vieți!”, este mesajul postat, în cursul zilei de vineri, pe contul oficial de facebook al CJTS Bârlad, de conducerea unității.

„E nevoie de sânge! Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungem într-un blocaj privind furnizarea de componente sanguine către spitale. Donarea de sânge este un act nobil, prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință! Vă așteptăm în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30-11.30, la sediul nostru din Bârlad, strada Mihail Kogălniceanu nr.11. Pentru informații suplimentare, puteți suna la numerele de telefon 0335/414.490 și 0774.667.087. Vă asigurăm că personalul CJTS Bârlad respectă cu rigurozitate normele de igienă și de prevenire a infecției cu noul coronavirus. Vă așteptăm!”, este apelul lansat de conducerea CJTS Bârlad în cursul anului trecut, dar valabil și în prezent.

2 COMENTARII

  1. Vorbesc serios?
    Credeam că sunt prea multi donatori la centrul de transfuzii de la Bârlad. Eu am fost respinsa pentru faptul că am greutatea prea mică, respectiv 58 kg. Plus că am și o grupă rara de sânge.

  2. Clădirea aia arată ca după un bombardament rusesc, dar văd că în interior e salubru.
    Înăuntru leopardu’, afară nu-i vopsit gardu’… 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.