Viceprimarul Braniște anunță o adevărată revoluție în transportul public vasluian

0
866

Viceprimarul PNL al municipiului Vaslui, Lucian Braniște, a făcut câteva anunțuri extrem de importante, dată fiind intrarea în etapa dezbaterii publice a rețelei de transport public de pe raza municipiului Vaslui. Promotor al Programului „Vinerea verde”, Lucian Braniște a reamintit că, în calitate de viceprimar, una dintre prioritățile sale a fost modernizarea transportului public de călători.

„Dincolo de greutățile pe care le întâmpină acum acest serviciu public esențial pentru comunitate și dincolo de problemele de imagine ale operatorului local, atingerea unor standarde de performanță în ce privește transportul de persoane este un demers amplu, la baza căruia stă un proiect multianual, finanțat din fonduri europene”, a precizat el.

O primă veste bună în acest context, a continuat Lucian Braniște, este demararea cu succes a programului menționat, „cele opt autobuze hibrid aflate deja pe trasee reușind nu doar să asigure un confort sporit călătorilor, ci și să îmbunătățească imaginea orașului. Totodată, se lucrează la identificarea de noi stații și trasee, pentru a acoperi nevoia de mobilitate a cât mai multor cetățeni. Înființarea noilor stații va fi făcută în paralel cu modernizarea celor existente”.

Iar veștile bune nu se opresc aici, a menționat viceprimarul municipiului. „Rețeaua de troleu existentă va fi modernizată și extinsă pe raza întregului UAT. În paralel, vor fi achiziționate zece trolee, pas esențial pentru reducerea poluării pe raza municipiului. În sfârșit, vizăm introducerea sistemului de e-Ticketing pe mijloacele de transport în comun și în stațiile de călători”.

Aceste precizări extrem de importante sunt însoțite de un îndemn la civism: „Avem proiectul, avem finanțarea asigurată! Invit vasluienii să se implice activ în dezbaterea publică a acestui subiect. Ca beneficiari direcți ai transportului public de călători, opiniile locuitorilor referitoare la modificările aduse traseelor și stațiilor de călători vor genera, sunt convins de asta, cele mai bune soluții pentru municipiul nostru”, a conchis Lucian Braniște, viceprimarul municipiului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.