Șapte rugbiști din Bârlad, convocați la lot pentru debutul Rugby Europe Championship

0
866

Șapte din cei 31 de jucători de rugby convocați la lotul național lărgit pentru a pregăti primul meci din cadrul Rugby Europe Championship, respectiv România – Rusia, provin din Bârlad. Partida va avea loc pe 5 februarie, la București, „stejarii” intrând în cantonament pe 15 ianuarie.

La începutul acestei săptămâni, oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au anunțat lista celor 31 de „stejari” ce pregătesc debutul Rugby Europe Championship, competiție ce contează pentru calificarea la Cupa Mondială din Franța, ce va avea loc în 2023. Astfel, primul meci din acest an și cel cu care naționala de seniori a României va debuta în Rugby Europe Championship este programat pe 5 februarie, de la ora 14.30, și va fi transmis în direct pe TVR 1. Este vorba despre partida dintre România și Rusia, ce va avea loc la București, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”

Din totalul sportivilor convocați, se numără și șapte bârlădeni, toți legitimați la cluburi din Super Ligă. Este vorba despre Vasile Bălan (29 ani, pilier la CSA Steaua), Andrei Toader (25 ani, jucător de linia a II-a la CS Dinamo), Ștefan Iancu (23 ani, jucător de linia a II-a la CSM Știința Baia Mare), Gabriel Rupanu (24 ani, mijlocaș la grămadă la SCM Timișoara), Alexandru Țiglă (28 ani, mijlocaș la grămadă la CSM Știința Baia Mare), Robert Neagu (30 ani, aripă la CSA Steaua) și Alexandru Bucur (27 ani, jucător pe centru la CSM Știința Baia Mare). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

„România va relua, astfel, campania de calificare la Cupa Mondială 2023. În acest moment, «stejarii» se află pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship, ediția 2021, ceea ce asigură calificarea directă la Cupa Mondială. Primele două echipe în clasamentul cumulat Rugby Europe Championship 2021-2022 obțin calificarea directă la Cupa Mondială din Franța, în timp ce echipa aflată pe locul 3 va intra în recalificări pentru a obține biletul la competiția din Hexagon”, spun oficialii FRR.

Ceilalți 24 de jucători convocați la lotul național provin de la cluburile: SCM Timișoara, CS Dinamo, CSA Steaua, Rugby Colorno (Italia) și CSM Știința Baia Mare. În cea de-a doua parte a pregătirii, li se vor alătura și jucători care activează la echipe din Franța.

Cantonamentul va începe sâmbătă, 15 ianuarie, la București, iar jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din Andy Robinson – antrenor principal, Stephen Scott – antrenor înaintare, Sosene Anesi – antrenor treisferturi, Florin Tașcă – preparator fizic, Andrei Silviu Tănase – preparator fizic, Marius Todosi – kinetoterapeut, Constantin Sandu – kinetoterapeut, Dan Wanya Crîngu – medic, bârlădeanul David Popa – analist video și Daniel Carpo – manager sportiv.

Programul Rugby Europe Championship 2022

5 februarie
România – Rusia (București, ora 14.30)

Spania – Țările de Jos (Madrid)
Georgia – Portugalia (Tbilisi)

12 februarie
România – Portugalia (București, ora 17.30)

Țările de Jos – Georgia (Amsterdam)
Rusia – Spania (Soci)

26 februarie
Portugalia – Țările de Jos (Lisabona)

27 februarie
Spania – România (Madrid, ora 13.45)

Georgia – Rusia (Tbilisi)

12 martie
România – Georgia (București, ora 17.30)

Rusia – Țările de Jos (Saransk)


13 martie
Spania – Portugalia (Madrid)

19 martie
Țările de Jos – România (Amsterdam, ora 14.15)

Portugalia – Rusia (Lisabona)

20 martie
Georgia – Spania (Tbilisi)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.