Planetariul din Bârlad se redeschide pentru vizitare

0
616

De aproximativ un an, Planetariul din cadrul secţiei de Astronomie a Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad nu a funcţionat, din cauza unor defecţiuni tehnice la sistemul de proiecţie. După o perioadă lungă de timp în care s-a făcut tot ce a fost necesar ca defecţiunea să fie remediată, acum, Planetariul este din nou funcţional şi gata pentru a primi vizitatori. Costurile reparaţiei au fost suportate din bugetul propriu, cu aprobarea Consiliului Judeţean Vaslui.

Începând de ieri, grupurile de vizitatori se pot programa la un spectacol de planetariu. Lista cu spectacolele de planetariu poate fi accesată online pe site-ul AstroBârlad. Vizitatorii vor beneficia de proiecţii în cupola planetariului după ce se vor programa la sediul Pavilionului “Marcel Guguianu” sau la numărul de telefon: 0335/428808.

Din cauza restricţiilor sanitare numărul maxim de persoane care vor beneficia de un spectacol de planetariu va fi de 15, iar numărul minim, de 10 persoane. Programul de vizitare va fi în fiecare zi de marţi până vineri cu trei proiecţii pe zi, la orele: 11.00, 13.00 şi 15.00.

Planetariul va fi deschis şi sâmbata, intervalul orar fiind puţin diferit, deoarece în ziua respectivă sunt programate şi observaţii solare (între orele 11.00 – 13.00), la Observatorul Astronomic, de la sediul din str. Republicii nr. 235. În aceste condiţii spectacolele de planetariu vor avea loc la orele: 9.00, 14.00 şi 15.00. Preţul biletului este 6 lei de persoană.

Accesul în Planetariu se va face conform regulilor impuse de autorităţi cu privire la pandemia COVID-19.

Vă aşteptăm să vizitaţi Planetariul din Bârlad!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.