Mileniul III, încă departe. Doar la 15 primării cetățenii își pot plăti taxele online

0
1019

În județul Vaslui, doar 15 din cele 86 de primării au pus la dispoziția locuitorilor facilitatea plății online a impozitelor și taxelor locale, prin platforma ghiseul.ro. Situația este comentată critic de către deputatul USR Mihai Botez, care constată că, într-un an întreg, doar cinci primării s-au înscris pe platformă. Parlamentarul spune că, alături de colegii de partid, se va implica în procesul de înrolare a cât mai multor primării pe ghiseul.ro.

„Doar 15 primării din 86 din județul Vaslui înscrise pe ghiseul.ro”, constată, cu regret, deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui. Parlamentarul este consternat de faptul că, deși această infrastructură există și este pusă la dispoziția primăriilor, oamenii trebuie în continuare să parcurgă distanțe uneori mari și să stea la cozi. În plus, efectuarea operațiunilor pe siteul amintit este ușuară și la îndemâna oricui.

„La fiecare început de an, vedem știri despre cum se stă la coadă pentru plata taxelor locale. Îi felicit și le mulțumesc cetățenilor că sunt proactivi și plătesc din timp taxele, dar e păcat că pierd așa mult timp, când acțiunea asta s-ar putea face din fața calculatorului sau de pe telefonul mobil, în câteva minute”, scrie parlamentarul vasluian pe pagina sa de socializare.

Într-un an de zile, doar cinci primării s-au mai înrolat pe platforma ghiseul.ro pentru plata taxelor locale. „Voi face demersuri pentru ca anul acesta numărul primăriilor înrolate să crească substanțial, dar, chiar și așa, odată infrastructura creată, aceasta trebuie pusă la treabă. Nu e complicat și e chiar eficient atât pentru cetățeni, cât și pentru primării. Voi ajuta colegii mei din filialele locale din județ, dar și pe cei interesați de subiect, să înroleze primăriile pe această platformă”, promite deputatul.

„Lăsând la o partea cuantumul taxelor, vă întreb ce experiență ați avut cu ghiseul.ro și dacă v-a ajutat. Eu plătesc de câțiva ani acolo impozitul la mașină și uneori… chiar amenzile de circulație… (mai greșesc și eu în trafic) și consider foarte utilă această facilitate pusă la dispoziție de statul român”, mai scrie liderul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.