Managerul SC „Reiser” SA Bârlad, raportul după un an de mandat

La împlinirea unui an de când a preluat funcția de director al SC Lucrări de Drumuri și Poduri „Reiser” SA Bârlad, Daniel Buzamăt, fostul președinte al Consiliului de Administrație din cadrul firmei acționariate de Consiliul Local (CL) Bârlad ce se ocupă de plombarea, pietruirea și asfaltarea străzilor din oraș, a făcut un scurt bilanț al activității sale manageriale. Acesta vorbește atât de achizițiile de utilaje din cursul anului 2021, cât și despre principalele lucrări realizate cu echipa de muncitori din subordinea sa, rezumând astfel: „Un an de mandat la conducerea REISER Bârlad a însemnat bifarea unor realizări, asumarea unor provocări și remedierea unor greșeli!”.

S-a împlinit un an de când economistul Daniel Buzamăt, ex consilier local și fostul președinte al Consiliului de Administrație din cadrul SC LDP „Reiser” SA Bârlad, ocupă fotoliul de director al societății acționariate de CL Bârlad ce se ocupă de plombarea, pietruirea și asfaltarea străzilor din oraș. Chiar dacă nu a organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre realizările sale din acest răstimp, Buzamăt și-a făcut, totuși, bilanțul activității sale manageriale, astfel încăt să îi informeze pe bârlădeni despre lucrările realizate de muncitorii „Reiser” în cursul anului 2021, dar și despre importantele utilaje achiziționate de societate. Evident, cu sprijinul CL Bârlad.

„Un an de mandat la conducerea «REISER» a însemnat bifarea unor realizări, asumarea unor provocări și remedierea unor greșeli! 2021 a fost un an în care cu, cu bune și cu rele, am reușit să reorganizăm și să introducem la SC «Reiser» SA o nouă grilă de salarizare. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul primarului Dumitru Boroș, dar și a consilierilor locali care au fost de acord cu această propunere. Cu toții cunoaștem că imaginea acestei societăți nu era una pozitivă, tocmai de aceea mi-am propus ca, odată cu reorganizarea, să eficientizăm această firmă, să ridicăm nivelul calitativ al lucrărilor, dar și să diversificăm gama de activități prestate de către societatea noastră. Primul pas a fost acela de a renunța la chiria pe care o plăteam și mutarea sediului în strada Șoseaua Griviței, acolo unde «Reiser» are teren în proprietate și stația de producere a asfaltului. Am achiziționat trei containere unde își desfășoară la această oră activitatea salariații TESA”, își începe Buzamăt raportul la un an de mandat.

Ce s-a realizat în 2021?

„Pentru executarea unor lucrări de calitate, a fost nevoie de obținerea aprobării de la Consiliul Local în vederea achiziționării de utilaje performante. Astfel, în 2021, au fost achiziționate următoarele utilaje: • încărcător frontal; • instalație de pulverizare amorsă; • freză asfalt; • instalație colmatat fisuri; • rezervor combustibil; • repartitor asfalt. Valoarea acestor investiții se ridică la 851.000 lei. De asemenea, în 2021, s-au executat următoarele lucrări: • covor asfaltic – 6.820 mp; • trotuare pavele – 3.200 mp; • colmatat fisuri asfalt – 20.000 ml; • marcaje rutiere – 4.800 mp; • plombări mixturi asfaltice – 15.000 mp; • montat răsuflători gaz – 242 bucăți; • trotuare cu asfalt – 850 mp. Noi credem că, anul trecut, am demonstrat că putem executa lucrări de calitate, la prețurile cerute de piață. Mulțumesc, încă o dată, primarului și consilierilor locali care au înțeles noua misiune și viziune a SC «Reiser» SA”, mai punctează Daniel Buzamăt, managerul societății.

SC Lucrări de Drumuri și Poduri „Reiser” SA Bârlad a fost înființată în baza Hotărârii nr. 14 din 19 martie 1998 a Consiliului Local Bârlad, prin care fosta Regie Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă a fost reorganizată. Atunci, a fost aprobat actul de constituire al SC LDP „Reiser” SA Bârlad.

La acest moment, firma funcționează conform structurii organizatorice aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 53 din 26.02.2021, având un număr mediu de 40 de salariați, subordonați directorului general.

5 COMENTARII

 1. Ar fi bine sa prezinte in raport câte lucrări concrete a făcut . Ca de plimbat pe banii publici , cu mașina de servici, cu salar de 14.000 și alte venituri … Parca dl Boros spunea ca nu este de-acord cu finanțarea nejustificata a acestei societăți . Sau au căzut la înțelegere!

 2. Mai bine prezenta in raport ce mari lucrări a executat ! Ca de plimbat pe banii primăriei , cu aroganta in mașina de serviciu , cu salar de 14000 și alte venituri … el ti -i omul!!! Parca spunea Dl Boros ca nu e de-acord cu finanțarea nejustificata a acestei societăți . Au căzut la înțelegere???

 3. Sau vreti sa candidați la primărie?
  Mai așteptați un pic, mai sunt alții la rând!
  Gata, m-am hotărât, candidez și eu.
  Cum unde, la primărie…

 4. Minunat! Se circula pe străzile din Bârlad, mai ceva ca in Germania!
  Ar trebui sa luam exemplul domnului de la Rosiesti, sa mergem la un joc de golf!
  In orice parte a orașului, e la fel…
  Câteodată, trebuie sa știi când sa taci!
  Taci, domnule Buzamat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.