Începând de astăzi, bârlădenii își pot plăti impozitele pe 2022

5
1003

Așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, când contribuabilii din Bârlad și-au putut achita impozitele pe locuințe, mașini sau terenuri abia după jumătatea lui ianuarie, și în 2022, startul se va da tot în preajma acelei zile. Mai exact, pe data de 12 ianuarie. Acesta este al patrulea an în care bârlădenii își pot plăti taxele și impozitele locale prin intermediul ghișeului virtual (www.ghiseul.ro), dar și al terminalului POS (cu cardul bancar, la ghișeu). Informarea vine chiar din partea reprezentanților Primăriei Bârlad, care au afișat atât la intrarea în instituție cât și pe pagina oficială de socializare data la care se începe preluarea taxelor și a impozitelor locale pentru anul ce abia a început.

„Începând cu data de 12.01.2022, se pot plăti obligațiile fiscale pentru anul în curs. Pentru a se evita aglomerația de la început de an de la ghișeele serviciilor de Taxe și Impozite Persoane Fizice și Juridice, contribuabilii din municipiul Bârlad sunt rugați să opteze pentru varianta plăților online, de pe site-ul www.ghiseul.ro. Aici, persoanele fizice își pot crea singure un cont online, de pe orice dispozitiv conectat la internet (telefon, tabletă sau PC) pentru plata creanțelor bugetare (impozite și amenzi). Urmând instrucțiunile de pe site se poate crea, foarte ușor, contul, pentru ca apoi să primiți datele de acces (utilizator și parolă) pe e-mail. Odată contul creat, se pot vizualiza obligațiile de plată și implicit se pot efectua plăți online. Modulul de plăți este funcțional pentru toate categoriile de taxe și impozite și poate fi accesat după intrarea în cont. La plățile online sunt acceptate doar cardurile 3D Secure. Foarte important este că la orice plată online nu se percep comisioane, acestea fiind suportate de către Primăria Bârlad”, se arată în anunțul făcut de oficialii primăriei.

„Pentru cei care optează pentru efectuarea fizică a plăților, aducem la cunoștință că, tot de pe data de 12.01.2022, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 15.00, vor fi deschise patru puncte de încasare, după cum urmează: • Primăria Bârlad – camera 11 (persoane fizice) și camera 12 (persoane juridice) – încasări numerar și la POS; • Serviciul de Administrare Fond Locativ și Încasare Taxă Salubritate (fostul sediu al Poliției Locale, de pe strada George Enescu, nr. 4) – parter (persoane fizice) – încasări numerar; • fostul sediu al Biroului de ajutor social, de pe strada Ștefan Procopiu (vis-a-vis de sediul Aquavas) – parter (persoane fizice) – încasări numerar; • Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (intrarea principală în Grădina Publică) – încasări numerar”, mai precizează reprezentanții primăriei.

În ceea ce privește varianta plăților online prin intermediul portalului www.ghiseul.ro, trebuie spus că, la acest moment, la nivelul Bârladului sunt înregistrați 3.679 de contribuabili care își achită impozitele și taxele locale fără a mai sta la coadă la casieriile primăriei. Celelalte localități din județ înrolate pe portalul www.ghiseul.ro sunt Bogdănești (4 utilizatori), Codăești (9 utilizatori), Drânceni (1 utilizator), Huși (562 utilizatori), Lipovăț (12 utilizatori), Muntenii de Jos (7 utilizatori), Negrești (212 utilizatori), Pădureni (2 utilizatori), Poienești (6 utilizatori), Vaslui (3.756 utilizatori), Vetrișoaia (8 utilizatori), Vinderei (11 utilizatori) și Zorleni (31 utilizatori).

Revenind la Bârlad, impozitele au rămas aceleași de anul trecut, însă consilierii locali au aprobat o majorare de 2,6 %, adică o corecție cu rata inflației. Cei care vor achita integral impozitele pe locuințe, mașini sau terenuri aferente anului 2022 până la 31 martie vor beneficia de celebra reducere de 10% din suma datorată. Așa cum a devenit o obișnuință deja, cu siguranță, și în acest an, primii care vor lua cu asalt ghișeele vor fi tot pensionarii, care vor să scape de această corvoadă chiar din prima lună a anului.

5 COMENTARII

  1. Întrebare “întrebătoare”, taxa edilitara dublă pentru o proprietate cu doi moștenitori? Este corect? Asta în condițiile în care o mai plătim fiecare o dată la adresa unde locuim.

  2. Poate va pot ajuta.Si eu am platit online,inca de pe 07 Ianuarie.
    Pentru ca anul trecut am facut o in Mai(deci dupa 30.03) pot spune, comparand cele doua plati, ca la mine se regaseste reducerea de 10 %
    Sanatate!

  3. Totuși, am plătit online si taxa de salubritate, dar și impozitele!
    Întrebare: cei care plătim online, de ce nu mai beneficiem de bonusul de 10% la impozitele plătite înainte de 30.03.2022?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.