Fonduri insuficiente pentru întreținerea drumurilor, la fel ca anul trecut

Comunele din județ vor primi anul acesta câte 25 de mii de lei pentru întreținerea drumurilor, în vreme ce, pentru drumurile județene, Consiliul Județean își alocă 13,8 milioane lei. Sumele primite de la Guvern sunt considerate total insuficiente de către cei din administrația locală.

Proiectul privind repartizarea pe UAT-uri a unor sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru anul 2022 și estimările sumelor defalcate ce urmează a fi repartizate pentru anii 2023-2025, care va fi luat în discuție de consilierii județeni în ședința de mâine, prevede alocare a câte 25 de mii de lei fiecărei comune pentru întreținerea drumurilor. Pentru cei aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri județene pe care le are în administrare, Consiliul Județean (CJ) Vaslui și-a alocat suma de 13,8 milioane de lei.

În total, infrastructurii rutiere din județ care este administrată în plan local i s-a alocat suma de 15.872 mii lei, sumă considerată total insuficientă de către autoritățile județene.

La fel ca anul trecut, deși cu o rețea de drumuri în stare proastă, Vasluiul este unul dintre județele care primește cei mai puțini bani. Anul trecut, dacă Vasluiul a primit tot 15,9 milioane de lei, județelor din Moldova, precum Bacău, i s-au alocat 17.566 mii lei; pentru Botoșani suma este de 18.897 mii lei; Iași – 18.687 mii lei; Neamț – 14.186 mii lei; Suceava – 22.041 mii lei.

Acesta a fost mereu o nemulțumire a celor de la conducerea județului, vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, declarând la mijlocul anului trecut: „Alocările de la bugetul de stat pentru drumurile județene au fost înjumătățite în acest an și atunci, și noi pe ceea ce înseamnă întreținere avem sume mai mici pentru lucrări. Dar nu ne oprim lucrările. Lucrăm pe proiectele din PNDL, pe întreținere, pe drumul strategic, precum și la drumurile nefinalizate finanțate prin fondurile europene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.