E oficial! Preșcolarii de Grădinița nr. 8 Bârlad vor învăța la Liceul „Mihai Eminescu”

Cât de curând, preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 Bârlad vor fi mutați în spațiile Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad. Măsura a fost aprobată de inspectorii școlari încă din decembrie și se va aplica timp de 21 de luni, adică pe durata lucrărilor de modernizare, extindere și dotare a grădiniței, ce au fost adjudecate de Asocierea Urban Proiect SRL (ofertant leader) – KTZ EDIL International SRL (ofertant) și care sunt prevăzute într-un amplu proiect finanțat cu fonduri UE.

Licitația lansată de Primăria Bârlad, la începutul lui octombrie 2021, pentru execuția obiectivului de investiții „Modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 Bârlad” și-a desemnat câștigătorul. Este vorba despre Asocierea Urban Proiect SRL Bârlad (ofertant leader) – KTZ EDIL International SRL (ofertant) – SC Climal SRL (subcontractant) – DAS SRL (subcontractant). După câteva luni de verificare a celor patru oferte, iată că, pe 11 ianuarie 2022, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. Acesta are o valoare de 3.547.927,06 lei fără TVA (4.222.033,20 lei cu TVA).

Pentru ca lucrurile să evolueze cât mai repede, la solicitarea autorităților locale, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a hotărât, încă din 2 decembrie, „relocarea și funcționarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 Bârlad, pe perioada reabilitării, în spațiile Liceului Teoretic «Mihai Eminescu» Bârlad”. Așa că, odată contractul semnat, este o chestiune de zile până când va începe efectiv mutarea materialelor didactice și a celor necesare bunei desfășurări a cursurilor în noua locație. Cum proiectul are o durată de implementare de 21 de luni, preșcolarii vor fi nevoiți să meargă la cursuri la liceu timp de doi ani, adică până undeva prin semestrul I al anului școlar 2023-2024.

În ceea ce privește investiția, lucrările prevăzute în proiect presupun extinderea și refuncționalizarea spațiului existent situat pe strada Dragoș Vodă nr. 26, în vederea adecvării dimensiunii sălilor la cerințele minime de cubaj de aer, dezvoltarea și actualizarea bazei logistice educaționale, ca suport pentru desfășurarea unui proces educativ atractiv, asigurarea unei performanțe energetice superioare prin izolarea termică a clădirii, instalarea unui sistem de panouri solare, reabilitarea instalațiilor electrice, de încălzire și sanitare, dar și amenajarea exterioară a perimetrului grădiniței: loc de joacă și alei pietonale. Așa cum au votat consilierii locali în august 2021, odată modernizată și extinsă, grădinița va avea subsol, parter și un etaj, o suprafață construită desfășurată de 1.265,20 metri pătrați, din care 568 metri pătrați reprezintă suprafața construită, iar 1.013,70 metri pătrați – suprafața utilă desfășurată.

Investiția este finanțată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 10, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.