De azi, școlile trec în online la o rată de ocupare a spitalelor de peste 75%

0
662

Începând de astăzi, 17 ianuarie, în unităţile de învăţământ preuniversitar / conexe, cursurile se desfăşoară cu prezenţă fizică în toate judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%. Reluarea cursurilor cu prezenţă fizică se face numai după ce rata de ocupare a paturilor de spital scade sub 70%.

De astăzi, 17 ianuarie, se aplică prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 3.030/82 din 14 ianuarie 2022 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit normativului, chiar de astăzi, în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfăşoară cu prezenţă fizică în toate judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%. Dacă rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 75%, în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe cursurile se desfăşoară în sistem online. Tot în Ordinul comun se precizează că reluarea cursurilor cu prezenţă fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 scade sub 70%.

„La apariţia a trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezenţă fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul grupei/clasei este dispusă prin decizie a consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ. La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor, se suspendă activitatea cu prezenţa fizică la nivelul întregii unităţi de învăţământ, pentru o perioadă de 10 zile. Măsura suspendării la nivelul unităţii de învăţământ este dispusă prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean și al Direcției de Sănătate Publică. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezenţă fizică pentru clasa în care au fost confirmate cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Elevii din schimbul următor continuă cursurile cu prezenţă fizică după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasă”, se mai arată în Ordinul nr. 3.030/82.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.