Construirea noului bazin de înot al Vasluiului, în linie dreaptă

1
1520

„Vești minunate pentru vasluieni!”. În acești termeni anunță consilierul local PSD Alexandru Barbu aprobarea de către Guvernul României, în ultima sa ședință, a indicatorilor tehnico-economic ai bazinului de înot de la Vaslui, o investiție de 97 de milioane de lei.

În ședința de guvern au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai bazinului de înot olimpic care va fi construit în municipiul Vaslui. Prilej pentru consilierul local social-democrat Alexandru Barbu să semnaleze o „veste minunată pentru vasluieni”. „Cu alte cuvinte, intrăm în linie dreaptă pentru demararea lucrărilor la acest obiectiv strategic pentru municipiul nostru!”, a scris acesta.

„Iată că așteptarea a luat sfârșit, iar toate eforturile consilierilor locali din legislatura anterioară și cea actuală nu au fost în zadar! Execuția bazinului olimpic de înot, proiect de anvergură, care va așeza municipiul Vaslui pe harta competițiilor sportive de profil, va fi scoasă în curând la licitație, iar lucrările vor fi începute, în limitele bugetare! Alături de noul Bazar, Bazinul olimpic de înot și viitoarea parcare supraetajată vor îmbunătăți radical aspectul străzii Decebal!”, a scris Barbu pe pagina sa de socializare.

În luna noiembrie 2020, Consiliul Local Vaslui a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru bazinul de înot olimpic. Investiţia se va realiza pe strada Decebal, în vecinătatea Complexului Sportiv Municipal Vaslui.

Clădirea va fi organizată astfel: subsol – spaţii tehnice; parter- bazin olimpic, bazin antrenamente, bazin copii, birouri, vestiare, saune, grupuri sanitare, duşuri, holuri de acces; etaj 1 – tribune, birouri, vestiare, grupuri sanitare şi holuri de acces. Pe amplasament se vor amenaja alei pietonale, alei de acces auto, 70 de parcaje pentru autovehicule mici, dintre care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi 3 locuri pentru autocare.

În zona exterioară se va face împrejmuirea terenului, plantare gazon, plante decorative, arbori şi arbuşti. Investiția se derulează prin Compania Națională de Investiții prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

1 COMENTARIU

  1. Vești foarte bune pt oraș și pt zona Decebal!

    DAR: oare când se poate reabilita șoseaua Decebal? se merge foarte rău, e spaima bucșelor planetarelor și a suspensiilor! Un proiect ceva vă rugăm!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.