Concurs pentru cele 86 de fotolii de directori școlari din județ

0
1183

Nici bine nu au apucat inspectorii școlari vasluieni să numească prin detașare în interesul învățământului profesori în funcțiile de director/director adjunct rămase vacante după concursul din septembrie-decembrie 2021, că Ministerul Educației a anunțat organizarea unui nou concurs, în perioada imediat următoare. La nivelul județului Vaslui, au rămas încă neocupate 86 de funcții de conducere, dintre care 63 pentru director și 23 pentru director adjunct.

În Monitorul Oficial nr. 51 bis din 17 ianuarie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 3.026 din 13 ianuarie 2022 pentru modificarea și completarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului Educației nr. 4.597/2021. Pentru funcțiile de conducere vacante în grădinițe, școli și licee se pot înscrie doar profesorii care au studii universitare cu diplomă de licență sau atestat de echivalare; sunt titulari, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, trebuie să aibă o vechime de minimum 5 ani și calificativul „Foarte bine” la evaluarea anuală din ultimii doi ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere. Totodată, aspiranții nu trebuie să fi fost sancționați disciplinar în anul școlar curent și în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere ori să fi fost condamnați penal și nici să fi fost lucrători ori colaboratori ai Securității.

Odată îndeplinite toate condițiile impuse de Metodologie, doritorii se pot înscrie între 19 – 25 ianuarie, urmând ca, între 26 – 28 ianuarie, să fie verificate dosarele depuse. Pe 31 ianuarie se va afișa lista cu candidații admiși la evaluarea dosarelor, iar pe 1 februarie se vor depune solicitările de analiză a cauzelor și eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică. Acestea vor fi remediate între 2 – 3 februarie, după care, pe 4 februarie se va afișa lista actualizată a candidaților admiși la evaluarea dosarelor. Ulterior, pe 8 februarie, se va face repartizarea candidaților pe centre de concurs. Candidații aflați în carantină sau în izolare la domiciliu își pot depune documentele cerute pe data de 17 februarie.

Potrivit calendarului, proba scrisă se va desfășura pe 18 februarie, tot în aceeași zi fiind programată și afișarea rezultatelor. În continuare, între 18 – 19 februarie, vor fi depuse eventualele contestații, acestea urmând să fie soluționate între 21 – 22 februarie. Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate pe 22 februarie. Pentru cei aflați în carantină sau în izolare la data de 18 februarie, proba scrisă va avea loc pe 4 martie, iar depunerea și soluționarea contestațiilor – 4 – 5 martie.  

Ulterior, între 4 – 8 martie, se va face înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de  opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ ce necesită avize suplimentare. După aceea, pe 14 martie, va fi publicat graficul de desfășurare a interviurilor, acestea urmând să fie susținute efectiv între 16 – 25 martie. Urmează depunerea și soluționarea eventualelor contestații la interviu (17 – 29 martie), afișarea rezultatelor finale ale concursului (29 martie) și exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii / unităţi de învăţământ (30 martie). Nu în ultimul rând, pe 31 martie, vor fi validate rezultatele finale, iar pe 4 aprilie vor fi emise deciziile de numire (cu aplicare de la 18 aprilie).

În ceea ce privește posturile de conducere rămase vacante la nivelul județului Vaslui după concursul din septembrie – decembrie 2021, vorbim despre 63 de fotolii de director și 23 de director adjunct ce urmează să fie ocupate prin concurs. Printre acestea, se regăsesc funcții de conducere și la unitățile școlare din mediul urban (Bârlad, Huși, Negrești și Vaslui), dar și din mediul rural, din localități precum Alexandru Vlahuță, Averești, Băcani, Berezeni, Bogdănești, Boțești, Codăești, Costești, Dănești, Delești, Dodești, Draxeni, Epureni, Fălciu, Ferești, Găgești, Gârceni, Ghermănești, Grivița, Hoceni, Hurdugi, Ibănești, Ivănești, Laza, Lipovăț, Lunca Banului, Mălușteni, Muntenii de Sus, Pogana, Puiești, Pungești, Roșiești, Ștefan cel Mare, Șuletea, Tanacu, Tătărăni, Târzii, Văleni, Vetrișoaia, Vladia, Voinești, Vutcani și Zăpodeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.