Cinci atleți bârlădeni, incluși în loturile naționale din 2022

0
1783

Mulțumită prestațiilor excelente din cadrul competițiilor sportive la care au participat în anul 2021, cinci dintre atleții bârlădeni au fost incluși în loturile naționale de Juniori 1 (U20) și Tineret (U23) pe 2022. Toți sunt antrenați de profesorul Lucian Bolgar.

Timpii foarte buni scoși, respectiv distanțele foarte mari reușite de câțiva dintre atleții bârlădeni în campionatele și concursurile din anul 2021 i-au convins pe oficialii Federației Române de Atletism că merită să îi aibă în vedere pentru competițiile internaționale din 2022. Asta chiar dacă anul trecut a fost unul pandemic, în care a primat distanțarea socială și respectarea restricțiilor și a măsurilor de protecție, așa că au fost organizate mai puține competiții decât erau prevăzute în calendarul oficial al Federației.

Așadar, așa cum se întâmplă la finele fiecărui an calendaristic, și în decembrie 2021, cei mai buni sportivi din țară au fost incluși, pe categorii de vârste și diferite probe, în lotul național ce va reprezenta România la concursurile internaționale ce vor avea loc în 2022.

Astfel, dintre atleții legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, la lotul național de Juniori 1 (adică sub 20 ani) au fost incluși cinci sportivi, respectiv Denis Emilian Totoi, Laurențiu Dumitrel Vrabie, Andrei Anton, Ștefania Paula Cristea-Buhuș și Sorana Țuțu, iar la cel de Tineret (adică sub 23 ani) tot unul dintre ei, în speță Laurențiu Dumitrel Vrabie. Toți fac parte din categoria Juniori 1 și sunt antrenați de profesorul Lucian Bolgar.

Concret, grație timpului obținut (1:57:76) la Campionatul Național de Juniori 2 de la Pitești (16-17 iulie), Denis Emilian Totoi face parte din lotul de sportivi vizați pentru cursa de 800 metri, în timp ce colegul său Laurențiu Dumitrel Vrabie este inclus în lotul pentru proba de 1.500 metri. În cazul său, cel mai bun timp consemnat în competițiile din 2021 a fost de 3:55.49. Cel de-al treilea bârlădean, Andrei Anton, este inclus în lot la proba de 3.000 metri obstacole, grație timpului de 10:06.13, obținut la Campionatul Balcanic U20 din Turcia (12-13 iunie).

CSS Bârlad este prezent în loturile naționale și cu două fete, respectiv Ștefania Paula Cristea-Buhuș, inclusă în lot la proba de suliță 0,6 kg, cu o aruncare pe distanța de 37,20 metri, reușită la Cupa Națională de Juniori din Pitești (21-22 mai), și Sorana Țuțu, inclusă în lot la proba de 10.000 metri marș datorită timpului de 0:58:12.23, obținut la Campionatul Național de Marș din Timișoara (20 februarie).

Nu în ultimul rând, Laurențiu Dumitrel Vrabie a fost inclus și în lotul național de Tineret, pentru proba de 1.500 metri, tot grație timpului de 3:55.49 reușit în 2021.

„În fiecare an am avut la loturile naționale câte 4-5, maxim 6 sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, așa că mă bucur și sunt mândru că și, în anul 2022, au fost selecționați cinci. Este o performanță ca un singur club să dea atâția sportivi la loturile naționale, iar acest lucru demonstrează că rezultatele obținute de ei la competițiile la care au participat în anii trecuți și, implicit în 2021, nu sunt întâmplătoare, ci sunt rodul unor antrenamente serioase. Îi felicit pe toți și sper ca și în acest an să obțină rezultate cel puțin la fel de bune”, ne-a declarat profesorul Lucian bolgar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.