Canotoarea Adriana Ailincăi, cea mai valoroasă sportivă de la CSM Călărași

0
492

Nu mai puțin de trei sportive din județul nostru, toate canotoare legitimate la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, au încheiat anul 2021 în top 10 cei mai buni sportivi din județul Călărași. În timp ce junioarele Ana Maria Matran (17 ani) și Bianca Ifteni (15 ani) ocupă locurile VI, respectiv IX în clasament, Adriana Ailincăi (22 ani), care este inclusă în loturile naționale de tineret și senioare, este cea mai valoroasă sportivă a clubului, rezultatele obținute în acest an propulsând-o pe locul I.

Așa cum s-a întâmplat și în județul Vaslui, când, pe 21 decembrie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJTS) Vaslui a premiat cei mai buni sportivi ai județului în cadrul Galei Sportului Vasluian 2021, tot așa, în ultimele zile ale lui decembrie, și oficialii DJTS Călărași au răsplătit cei mai valoroși sportivi legitimați la cluburile din județul de la Dunăre.

Interesant și foarte onorant pentru județul nostru este faptul că trei din cele zece poziții ale clasamentului întocmit de reprezentanții DJTS Călărași sunt ocupate de sportive vasluience. Mai exact de canotoarele Adriana Ailincăi, Ana Maria Matran și Bianca Ifteni, toate legitimate la CSM Călărași.

Astfel, cea mai valoroasă sportivă din județul Călărași este Adriana Ailincăi (22 ani), născută pe 11 aprilie 1999, în comuna Văleni. Aceasta a fost propulsată pe primul loc al Topului 10 datorită următoarelor rezultate obținute în cursul anului 2021: • medalie de aur la Campionatul European de Tineret din Kruszwica, Polonia cu echipajul de opt plus unu (BW8^); • medalie de argint la Campionatul European de Tineret din Kruszwica, Polonia cu echipajul de dublu rame feminin (W2-); • medalie de argint la Campionatul European de Seniori din Varese, Italia cu echipajul de dublu rame feminin (W2-); • medalie de bronz la Cupa Mondială de Seniori II din Lucerna, Elveția cu echipajul de dublu rame feminin (W2-); • componentă a Lotului Olimpic de seniori, calificată și clasată pe locul IX la Jocurile Olimpice din Tokyo, Japonia.

Următoarea vasluiancă prezentă în Top 10 sportivi din Călărași este junioara Ana Maria Matran (17 ani), născută pe 15 februarie, în Huși. Aceasta se află pe locul VI grație următoarelor rezultate din 2021: • medalie de aur la Campionatul European de Juniori din Munchen, Germania în proba de patru vâsle feminin (JW4x); • medalii de aur la Campionatul Balcanic de Juniori din Struga, Macedonia de Nord în trei probe diferite; • medalie de aur la Campionatul Național de Fond pentru Seniori.

Nu în ultimul rând, junioara Bianca Ifteni (15 ani), născută pe 6 octombrie 2006, în comuna Pădureni, se află pe locul IX în clasamentul sportivilor din județul Călărași. În 2021, aceasta a obținut următoarele rezultate: • medalie de aur la Campionatul Balcanic de Juniori din Struga, Macedonia de Nord în proba de simplu vâsle feminin (1x); • medalie de argint la Campionatul Balcanic de Juniori din Struga, Macedonia de Nord în proba de patru vâsle feminin (1x); • medalie de aur la Campionatul Național de Fond pentru Juniori; • componentă a Lotului Național de Juniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.