Bătrână din Șuletea dispărută de acasă, căutată de voluntari și jandarmi

0
786

Începutul de an a venit cu o știre neplăcută pentru șuleșteni, anunțați de către primar despre dispariția unei bătrâne de 84 de ani, Dumitra David, din Fedești. La apelul edilului Ciprian Tamaș, locuitorii s-au mobilizat pentru a o găsi, însă fără succes în prima zi a cercetărilor. În seara zilei de luni, după ore bune de căutare, Tamaș a anunțat ajutorul jandarmilor și constituirea de echipe de voluntari pentru căutările de a doua zi. „Doamne ajută să o găsiți!”, au curs mesajele șuleștenilor.

Luni dimineață primarul comunei Șuletea a anunțat pe un grup de socializare dedicat locuitorilor comunei dispariția unei bătrâne de 84 de ani din satul Fedești, care nu a putut fi găsită până la sfârșitul zilei. „Bună ziua! A dispărut de acasă, de la Fedești, tanti David Dumitra, 84 de ani! Dacă ne poate ajuta cineva cu o informație, rog să sune la Primăria Șuletea la telefon 0235426784 sau direct la 112! Avem nevoie și de voluntari să ne ajute să o căutăm prin zonă! Vă mulțumesc!”, a scris edilul Ciprian Tamaș pe grupul de facebook „Șuleteni de pretutindeni”.

În frunte cu primarul, angajații Primăriei Șuletea, alături de alți locuitori care s-au tranformat în voluntari pentru operațiunile de căutare au căutat-o pe tanti David Dumitru până spre seară, autoritățile locale anunțând între timp dispariția și autorităților județene, Poliție și Jandarmerie.

„Doamne ajută să o găsiți!” sau „Doamne ajută să se întoarcă acasă cu bine!”, au fost genul de mesaje de sprijin cu care șuletenii de pretutindeni au întâmpinat mesajele de pe facebook ale primarului.

La sfârșitul zilei însă primarul nu a venit cu vești bune. „Bună seara! Din păcate, nu a fost găsită tanti Dumitra! Mâine dimineață (în această dimineață, n.r.), la ora 8.00, vor veni forțe ale jandarmeriei, armatei poliției române și poliției de frontieră! Din nou vor fi și băieții noștri de la primărie, dar va fi nevoie și de mulți oameni din comună! Mâine (astăzi, n.r.), la ora 8.00, vă așteptăm în centru, la Fedești! Dacă sunt voluntari și din sate, așteptăm să ne sunați, sau să veniți la primărie la ora 7.50. Să ne rugăm pentru bunicuța… Doamne ajută să o găsim mâine, în viață!”.

Întreaga comunitate, cei implicați în căutări, dar și cei care au aflat despre dispariție, nu își doreau decât ca bătrâna să fie găsită în viață și sănătoasă, operațiunile de căutare beneficiind acum de suportul jandarmilor și al polițiștilor de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.