Val de infracțiuni grave constatate de polițiștii rutieri

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

În data de 4 decembrie, la ora 12.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, despre producerea unui eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme, pe drumul național DN 24, în localitatea Solești, comuna Solești, în urma căruia o persoană a fost vătămată. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii rutieri au fost identificați cei doi conducători auto, o femeie în vârstă de 42 de ani, din localitatea Solești, și un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitatea Tutova. Totodată, pentru că femeia prezenta halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, aceasta a fost condusă la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice. În urma evenimentului rutier, pasagerul din autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 33 de ani, un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Miclești, a fost vătămat, fiind transportat la Spitalul Județean Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „vătămare corporală din culpă”.

Pe 5 decembrie, la ora 23.18, polițiștii Biroului Rutier Vaslui aflați în serviciu de patrulare pe strada Vasile Alecsandri, din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 40 de ani, din comuna Muntenii de Jos. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Pe 6 decembrie, ora 06.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 2 F, în localitatea/comuna Laza, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 52 de ani, din municipiul Vaslui. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.