Vaccinații anti COVID-19 din județ, așteptați să-și ridice tichetele de masă

Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cursul lunilor septembrie și octombrie au la dispoziție până la finele anului 2021 pentru a-și primi voucherele acordate de stat. Acestea vor putea fi ridicate de la centrele de vaccinare ori de la medicii de familie, unde au fost distribuite deja. Fiecare persoană va primi câte 5 tichete de masă cu o valoare de 20 de lei fiecare.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au anunțat ieri, 8 decembrie, că persoanele care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 vor intra în posesia voucherelor acordate de Guvern. Este vorba despre o alocație de hrană în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport hârtie, respectiv 5 tichete în valoare de 20 lei fiecare, acordate în baza Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.863/2021 privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. Potrivit actului normativ, tichetele de masă pot fi ridicate de la unitatea la care s-a efectuat ultima doză de vaccinare, în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă.

„Tichetul de masă are valabilitate în anul calendaristic în care a fost emis, cu excepția tichetului emis în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie anul curent, ce poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului următor (2022), conform normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Prin urmare, persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare (doua doze de vaccin Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca sau doza unică Johnson&Johnson) în perioada 03.09 – 30.09.2021, sunt așteptate la unitatea la care s-au imunizat cu schemă completă pentru a ridica aceste tichete ce au ca termen de valabilitate data de 31 decembrie 2021. Menționăm că tichetele de masă pentru persoanele vaccinate în perioada mai sus amintită au fost distribuite către centrele de vaccinare și cabinetele medicilor de familie începând cu data de 15 octombrie 2021. Tichetele de masă pentru persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare în perioada 01.10 – 31.10.2021 au fost distribuite către centrele de vaccinare în limita fondurilor alocate de

către Ministerul Sănătății, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie acoperit întregul necesar”, spun reprezentanții DSP Vaslui.

Aceștia au anunțat că, în prezent, tichetele alocate lunii octombrie se află în curs de distribuire și către cabinetele medicilor de familie și ambulatorii de specialitate, în aceleași condiții (distribuție în tranșe). Tichetele de masă se ridică personal de către beneficiar, în baza cărții de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.