Un nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediția a 6-a

Duminică, 12 decembrie, de la ora 12.00, la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, va putea fi urmărită o nouă proiecție, din cele 8 propuse pentru acest an, respectiv filmul „NewTogether – visions for a new together” ( Romania, Austria, 2020) – un proiect produs de Forumul Cultural Austriac București, concept by Thomas Kloiber / Andrei Popov, regizat de  Carmen-Lidia Vidu. Intrarea este liberă, cu respectarea legislației în vigoare.

Societățile noastre, în România, Austria sau în alte părți ale lumii, se schimbă în mod radical, sub ochii noştri. O privire proaspătă asupra viitorului este imperios necesară! În momentul de faţă, pandemia, globalizarea, schimbările climatice, inegalităţile și tensiunile sociale, migrația, digitalizarea, lipsa de perspective și de credibilitate politică sunt tot atâtea provocări care îi înspăimântă pe mulți dintre semenii noştri. În timpul perioadei de carantină (lockdown) instituite după declararea pandemiei de COVID-19 în Europa, Forumul Cultural Austriac București a invitat 60 de artiști din Austria şi România să reflecteze la propriul lor viitor artistic, precum și la modul în care arta lor și comunitățile noastre se pot transforma în timpul şi după finalul crizei sanitare. Intervenţiile video pe care le-au trimis au fost postate pe paginile FCA București de pe rețelele de socializare. Foarte repede, au atras atenția a zeci de mii de oameni din ambele țări. Având în vedere acest succes, echipa FCA București a decis să încredințeze binecunoscutei şi apreciatei regizoare românce de teatru şi de film Carmen Lidia Vidu producția unui documentar de amploare, plecând de la materialele video ale artiștilor participanţi.

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul „Vasile Pârvan”

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: oneworld.ro| kinedok.net

Organizator, dr. Mircea Mamalaucă

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.
Organizator național: Asociația One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei,  UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.