Șase rugbiști din Bârlad, în vizor pentru meciul România A – Italia A

0
1211

Șase din cei 36 de jucători de rugby convocați la lotul național lărgit pentru a pregăti ultimul meci de pregătire din acest an al României A cu echipa Emerging Italy (Italia A) provin din Bârlad. Partida va avea loc sâmbătă, pe Stadio Lanfranchi din Parma, Italia.

La începutul săptămânii trecute, oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au anunțat lista celor 36 de „stejari” ce pregătesc ultimul meci al anului pe care îl va disputa naționala de seniori a României A în această lună. Este vorba despre partida de pregătire între România A și Emerging Italy (Italia A), ce va avea loc la Parma, pe Stadio Lanfranchi. Meciul este programat pentru sâmbătă, 18 decembrie, începând cu ora 15.00.

Din totalul sportivilor convocați, se numără și șase bârlădeni, toți legitimați la cluburi din Super Ligă. Este vorba despre Vasile Bălan (29 ani, pilier la CSA Steaua), Andrei Toader (25 ani, jucător de linia a II-a la CS Dinamo), Bogdan Doroftei (26 ani, jucător de linia a II-a la CSA Steaua), Gabriel Rupanu (24 ani, mijlocaș la grămadă la SCM Timișoara), Robert Neagu (30 ani, aripă la CSA Steaua) și Cosmin-Alexandru Iliuță (23 ani, aripă la CSA Steaua). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

„Acest meci este oportunitatea perfectă pentru jucători să continue evoluțiile bune pe care le-au avut în partidele din luna noiembrie. Perioada de iarnă este una în care jucătorii români nu au meciuri, astfel ne-am gândit că este important să ne antrenăm împreună, să avem un nou stagiu de pregătire și un meci pentru ca jucătorii să arate cât de mult au progresat. Lotul selecționat este un mixt de jucători care s-au aflat și în echipa care a pregătit meciul cu Tonga, sunt și jucători cu experiență care au fost accidentați și revin la echipă, dar și jucători tineri cu foarte mare potențial. Ceea ce urmărim pentru acest meci este să continuăm să progresăm, tehnic, tactic și din punct de vedere al înțelegerii planului de joc de către jucători, dar să creștem și mai mult în ceea ce privește spiritul de echipă”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României.

Ceilalți 30 de jucători convocați la lotul național provin de la cluburile: Colorno, SCM Timișoara, CSA Steaua, CS Dinamo, Perigueux, ACS Tomitanii Constanța, Bayonne Espoirs, CS Știința Petroșani, CSM Știința Baia Mare și ACSO Pantelimon.

Cantonamentul a început ieri, 12 decembrie, la București, iar jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din Andy Robinson – antrenor principal, Stevie Scott – antrenor înaintare, Sosene Anesi – antrenor treisferturi, Florin Tașcă – preparator fizic, Marius Todosi – kinetoterapeut, Dan Wanya Crîngu – medic, Silviu Tănase – preparator fizic, bârlădeanul David Popa – analist video, Sandu Constantin – kinetoterapeut și Daniel Carpo – manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.