La mai puțin de jumătate de an de la declanșarea procedurii de licitație, a fost desemnat câștigătorul și a fost semnat și contractul privind achiziția de servicii de întocmire a Studiului de Fezabilitate (SF) și a Documentației Tehnice pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire (DTAC) pentru investiția ce vizează construirea unui nou corp al spitalului bârlădean. Singura asociere înscrisă și declarată câștigătoare va avea la dispoziție patru luni pentru întocmirea documentațiilor cerute de Primăria Bârlad. În ceea ce privește investiția propriu-zisă, este vorba despre construirea unui corp cu 6 etaje, ce va găzdui 7 secții și 10 compartimente, cu un total de 393 de paturi.

Pe data de 27 iulie, Primăria Bârlad a publicat pe SICAP, portalul pentru licitațiile online, anunțul privind achiziția de servicii de întocmire a Studiului de Fezabilitate (SF) și a Documentației Tehnice pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire (DTAC) pentru obiectivul de investiții „Corp nou Spital Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad cu regim de înălțime S/D+P+6E”. Potrivit anunțului, firmele interesate și-au putut depune ofertele până pe data 1 septembrie, ora 15.00.
Până la expirarea perioadei de înscriere a fost depusă o singură ofertă din partea unei asocieri, respectiv Atlas Consulting & Proiect (leader) – SC Neo Structural Engineering SRL (ofertant). Pentru că, în urma evaluării din punct de vedere tehnic și financiar, membrii comisiei au decis că oferta este conformă, respectiva asociere a fost declarată câștigătoare. La momentul publicării anunțului pe SICAP, contractul era estimat la suma de 1.514.000 lei fără TVA, dar a fost câștigat cu suma de 1.456.655,56 lei fără TVA (1.733.420,12 lei cu TVA). Potrivit contractului semnat pe 15 decembrie, timp de 120 de zile (4 luni), cele zece firme incluse în asociere trebuie să asigure serviciile de întocmire a întregii documentații tehnice pentru obiectivul de investiții „Corp nou Spital Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad cu regim de înălțime S/D+P+6E”, conform caietului de sarcini și condițiilor contractuale.
În ceea ce privește investiția propriu-zisă, potrivit documentelor atașate la anunțul licitației, noul corp de clădire al spitalului va avea o suprafață maximă construită de 14.639,45 metri pătrați, un regim de înălțime S/D+P+6E și va cuprinde 7 secții și 10 compartimente, cu un număr total de 393 de paturi. Acestea vor fi distribuite astfel:
1. Secția ATI + Unitatea de Transfuzii – 20 paturi;
2. Compartiment Cardiologie – 24 paturi (Cardiologie – 20 și Terapie Intensivă coronarieni – 4);
3. Secția Chirurgie Generală – 46 paturi (Chirurgie Generală – 40 și Compartiment Chirurgie Pediatrică – 6);
4. Compartiment Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă – 15 paturi (Compartiment Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă – 11 și Compartiment Chirurgie Plastică – Arși – 4);
5. Compartiment Gastroenterologie – 10 paturi;
6. Secția Medicină Internă – 50 paturi (Medicină Internă – 40 și Compartiment Diabet – 10);
7. Compartiment Nefrologie (cu stație de hemodializă cu 4 aparate) – 12 paturi;
8. Secția Neonatologie – 15 paturi (Neonatologie – 11, Compartiment Terapie Intensivă – 2 și Compartiment Prematuri – 2);
9. Secția Neurologie – 40 paturi;
10. Secția Obstetrică-Ginecologie – 40 paturi (Obstetrică fiziologică – 15, Compartiment Obstetrică patologică – 5 și Ginecologie – 20);
11. Compartiment Oftalmologie – 6 paturi;
12. Compartiment ORL – 20 paturi;
13. Compartiment Ortopedie și Traumatologie – 25 paturi;
14. Compartiment Oncologie Medicală – 15 paturi;
15. Secția Pediatrie – 35 paturi (Pediatrie – 30 și Terapie Acută – 5);
16. Compartiment Psihiatrie Pediatrică – 10 paturi;
17. Compartiment Recuperare Neuro-motorie Copii – 10 paturi.
Totuși, după cum a precizat primarul Dumitru Boroș într-una dintre conferințele sale de presă, la acest moment nu există o sursă de finanțare pentru construirea noului corp de spital, dar se dorește obținerea de fonduri guvernamentale sau europene. Dacă numai documentația se ridică la peste 1,7 milioane de lei, cu siguranță că investiția propriu-zisă va „sări” de 60-70 milioane de lei. Sau cel puțin aceasta era valoarea vehiculată în urmă cu doi ani de autoritățile locale.