Prima suspiciune de Omicron la Spitalul Clinic „Parhon” din Iași, un vasluian care nu a avut contact cu străinătatea

0
923

Cazul unui pacient vasluian de 49 de ani, din judeţul Vaslui, fără istoric de călătorie şi fără contacte cu persoane care să fi fost în afara ţării în ultima perioadă, suspectat de infectare cu tulpina Omicron îi bulversează pe medicii ieșeni de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, dr Ionuţ Nistor, a declarat că vasluianul se află în evidenţele unităţii medicale din cauza unei afecţiuni urologice. El nu are istoric de călătorie şi nici nu a intrat în contact cu persoane care să fi fost plecate din ţară în ultimele două săptămâni.
„Este o suspiciune la care am cerut confirmarea prin teste specifice, fiind vorba despre un bărbat care a fost depistat pozitiv în octombrie 2020 şi vaccinat cu schemă completă în 2021. A venit la spital cu un test rapid pozitiv şi cu simptomatologie specifică: disfagie, cefalee şi febră. Starea bărbatului este bună momentan, primind tratament specific”, a declarat conf. dr. Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dr. Florin Roşu, a declarat că două persoane sunt suspectate, cu posibilitate ridicată de confirmare, că au fost infectate cu varianta Omicron a COVID-19. Unul dintre pacienţii suspectaţi de infectarea cu varianta Omicron este internat la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, proba celui de-al doilea ajungând prin intermediul DSP Iaşi. Probele recoltate au fost trimise spre Bucureşti, de unde se aşteaptă secvenţierea şi, probabil, confirmarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.