Corul Liceului Pedagogic Bârlad, pe Esplanada Operei Naționale din București

0
1807

„Voces Moldaviae”, corul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, se numără printre formațiile din întreaga țară care au cântat pe Esplanada Operei Naționale București, în cadrul Festivalului de colinde clasice „Classical Christmas Market”.

În week-end, mai exact pe 19 decembrie, „Voces Moldaviae”, corul claselor de muzică din cadrul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, a avut ocazia să participe la Festivalul de colinde „Classical Christmas Market” din București. Evenimentul de excepție s-a desfășurat pe Esplanada Operei Naționale din capitală, unde, corul bârlădean, dirijat de profesoara Mihaela Ignat, a susținut un program artistic ce a cuprins mai multe colinde cunoscute, armonizate pe patru voci. Dintre acestea, amintim: „Bună dimineața la Moș Ajun”; „Legănelul lui Iisus”; „La Vitleem colo-n jos”; „Jingle bells”, etc. De asemenea, pe scenă au mai evoluat și Claudia Botaș și Nicoleta Roxana Scorpie, care au cântat duo și au fost acompaniate la chitară de Timotei Bîgu. Tot acesta a inteprretat câteva colinde și la saxofon. Cei trei elevi sunt în clasa a XII-a M și fac parte din formația corală „Voces Moldaviae”.

„Elevii s-au simțit foarte bine pe scenă și s-au bucurat de această experiență, chiar dacă afară nu era tocmai o vreme prietenoasă, căci scena era amplasată în aer liber, pe scările din fața Operei Naționale. Totul a fost bine, am avut lângă noi o echipă de profesioniști care ne-au asigurat toate condițiile pentru a avea un moment reușit. Cred că momentul nostru chiar a fost reușit și vrem să mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și ne-au sprijinit pentru a putea ajunge la București: Primăria Bârlad, conducerea Liceului Pedagogic, profesorul Andrei Ignat, cu care am lucrat pentru a pregăti elevii, și profesoara Carmen Feraru, care ne-a însoțit. Același program de colinde l-am prezentat și astăzi (miercuri, 22 decembrie, n.r.) la Primărie, unde am fost primiți foarte bine, am fost felicitați și asigurați de tot sprijinul în continuarea misiunii de a promova cântecul coral”, ne-a declarat profesoara Mihaela Ignat, dirijorul corului.

Trebuie spus că evenimentul „Classical Christmas Market”, desfășurat între 3-31 decembrie, este primul Târg de Crăciun în aer liber din România ce aduce în prim plan muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. De fapt, este primul Târg de Crăciun găzduit de Opera Națională din București în întreaga sa istorie centenară, fiind organizat alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.