Spitalul Județean: Primul tratament cu anticorpi monoclonali, un succes!

0
616

Spitalul Județean Vaslui a anunțat administrarea cu succes a primului tratament cu anticorpi monoclonali la o persoană infectată cu virusul SARS COV 2.

În cadrul secției de boli infecțioane a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, a fost administrat primul tratament cu anticorpi monoclonali la o persoană infectată cu virusul SARS COV 2. Unitatea medicală a anunțat că, după administrarea tratamentului perfuzabil, pacientul a fost externat și ținut sub supraveghere de către medicul de boli infecțioase.

Reprezentanții Spitalului Județean au precizat care sunt criteriile de eligibilitate pentru ca pacienții să beneficiezi de acest tratament (criterii cumulative 1, 2, 3 și cel puțin unul din factorii de risc): „semnarea consimțământului informat; forme ușoare SO2 mai mare de 93%, fără supliment de oxigen; administrarea anticorpilor monoclonali la mai puțin de 7 zile de la debutul simptomatologiei; factori de risc pentru evoluție severă”.

De asemenea, unitatea a precizat și care sunt criteriile de excludere: „durata simptomelor mai mare de 7 zile; forme severe de boală, disfuncții respiratorii care necesită suplimentare de oxigen; utilizarea prealabilă a plasmei de convalescent, corticosteroizi, remdesivir sau imunoterapie”.

La sfârșitul lunii trecute, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a administrat, în premieră în județ, respectivul tratament unei paciente de 72 de ani, internate cu o formă medie a infecției cu SARS-CoV-2. Spitalul bârlădean, ca și cel din Vaslui, au intrat în posesia mai multor cutii cu fiole de anticorpi monoclonali neutralizanţi, primite ca donație din partea Italiei către România.

Ministerul Sănătății a repartizat 7.500 de doze de anticorpi monoclonali celor 147 de spitale din țară ce tratează pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2. Spitalele din Bârlad și Vaslui au primit fiecare câte 40 de doze, medicamentele urmând să fie folosite doar în tratarea cazurilor ușoare și medii pentru a împiedica intrarea virusului în celulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.