Spitalul din Bârlad a primit concentratoare și măști de oxigen

0
724

Prin intermediul unei donații făcute, zilele trecute, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a intrat în posesia a patru concentratoare de oxigen de 10 litri și a 90 de măști de oxigen, achiziționate din Danemarca, Germania și Franța. Cum unitatea medicală tratează, în orice moment, între 250 – 350 de pacienți confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dotările primite sunt mai mult decât binevenite.

Aseară, 12 noiembrie, conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă postat pe pagina de internet a instituției și pe cea de socializare că a beneficiat de o nouă donație. De această dată, este vorba despre dotări oferite în cadrul campaniei umanitare „Peste 100 de concentratoare de oxigen de 10 LPM și 3.000 de măști de oxigen pentru pacienti”, inițiata de către Asociația INACO cu sprijinul și finanțarea Grupului SUPERBET.

„Spitalul nostru a beneficiat de cea mai mare cantitate de concentratoare de oxigen de 10 litri donate către spitale din țară, mai exact patru bucăți, respectiv 90 de măști de oxigen, achiziționate din Danemarca, Germania și Franța. În această perioadă suntem suprasolicitați, având în observație permanentă între 250 – 350 de pacienți confirmați pozitiv, iar necesarul de oxigen este foarte mare. Pentru majoritatea pacienților, oxigenul este primul tratament necesar, iar acum în valul 4, spitalul nostru consumă cele mai mari cantităţi de oxigen de care a avut nevoie vreodată. Pe aceasta cale, ținem să MULȚUMIM pentru ajutorul oferit, fiecare gest de solidaritate ne ajută să trecem, cu toții, mai ușor peste toate. În actualul context pandemic, este a doua campanie importantă de ajutorare a unităților medicale desfășurată de tandemul Fundația SUPERBET – INACO, după demersul din mai anul trecut, când 35 de spitale din 23 de orașe primeau echipamente de protecție și biocide”, se arată în comunicat.

„Campania lansată de curând a venit în întâmpinarea a peste 4.000 de pacienți confirmați COVID-19, care vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen, donate către 67 de spitale din țară. Este a doua tranșă livrată către unitățile sanitare din țară, după ce, în data de 29 octombrie, au plecat primele 10 concentratoare către Pitești, Craiova, Călărași, Brăila, Timișoara și Turnu Măgurele, acolo unde nevoia de oxigen era urgentă. La distribuirea pachetelor au ajutat și ambasadorii SUPERBET, respectiv Ana-Maria Brânză, Ilie Dumitrescu, Cătălin Moroșanu, Bogdan Stelea, Virgil Stănescu și Vali Moraru”, se mai precizează în comunicatul de presă.

,,Pentru noi, faptul că am putut să răspundem strigătului de ajutor al managerilor de spitale înseamnă enorm! Am ținut legătura cu aceștia, ne-au spus cât de importante sunt concentratoarele pentru pacienți și că le pot salva viața. În plus, concentratoarele achiziționate de noi, fiind de 10 litri, sunt foarte utile. Sperăm ca inițiativa noastră să fie un exemplu pentru toți ceilalți actori din societatea civilă, să își unească forțele și să acționeze!”, spune Andreea Paul, fondator INACO.

Acțiunea din această săptămână încheie campania de donare de echipamente medicale pentru spitalele de stat, în valoare de 200.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.