Spitalul Bârlad – cozi la paturile cu acces la o sursă de oxigen

Apel dramatic al managerului spitalului bârlădean, Dana Rusu, care descrie situația extraordinar de grea în care personalul medical și auxiliar, ajuns deja la limită, își desfășoară activitatea: „MERGEȚI ȘI VĂ VACCINAȚI, nu este o reclamă!”, le cere ea oamenilor. Dana Rusu subliniază că, pentru tot ce fac, angajații aflați în prima linie a luptei anti-Covid 19 merită nu doar respect, ci și o solidaritate mai mare din partea tuturor.

Iată tabloul sumbru descris de managerul spitalului bârlădean, o unitate în care, la fel ca în multe altele din țară, paturile eliberate, pe secții lau la ATI, se ocupă în doar câteva minute.

„Peste 97% dintre pacienții internați la noi sunt nevaccinați, iar acest lucru spune totul!

Săli de operație transformate în saloane de Terapie Intensivă.

Ne dorim că personalul medical și de suport să reziste, și ei sunt OAMENI!

De la începutul acestei pandemii, de peste un an și jumătate, medicii, alaturi de întreg personalul medical și auxiliar, au fost în prima linie și au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situația și pentru a le asigura tuturor pacienților îngrijirile necesare. Aceste eforturi continuă. Trebuie să existe, însă, un efort comun și din partea fiecăruia dintre noi pentru a depăși cu bine această situație.

Despre vaccinare există voci pro și contra – un drept pe care se bazează democrația, fiecare decide pentru sine, însă în permanență trebuie să existe respect reciproc și nu trebuie îngrădită sau perturbată nicio clipă desfășurarea unui act medical, indiferent care este acesta. Medicii și personalul nostru medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță. Intimidările, amenințările de orice fel nu își au locul acum și nici nu trebuie să existe vreodată. Exercitarea actului medical sau a oricărei activități în general necesită concentrare, atenție, efort și merită RESPECT! Personalul medical și de suport a ajuns la limita maximă de oboseală… sunt oameni dedicați, implicați, care depun tot efortul pentru a face ceea ce trebuie în această perioadă grea pentru noi toți!

Lucrăm contracronometru, sub presiunea timpului și a situației existente, a avalanșei de pacienți care vin, disperați, în ultimul moment, să fie salvați.

În izolatorul Spitalului sunt persoane care așteaptă eliberarea unui pat cu acces la sursă de oxigen, pe secții sau la ATI, locul în care, în permanență, sunt 21 de pacienți internați. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute.

Sunt pacienți pe secție care au nevoie de Terapie Intensivă și se face bilanț în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în Terapie Intensivă e transferat imediat, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie.

Aveți încredere în NOI. Facem tot ce se poate!

Mulțumesc medicilor, personalului medical și auxiliar pentru eforturile depuse, ei sunt cei care îngrijesc pacienții și stau de vorbă cu aceștia, cei care renunță și din timpul lor liber și se implică, în pofida oboselii, în asigurarea unui act medical care oferă vindecare, dar și o stare de liniște și siguranță pentru pacienți.

Mulțumesc pacienților care, cu recunoștință, ne-au adresat mesaje și ne-au acordat suport și încredere.

Mulțumesc, Ciprian Donose, pentru realizarea acestei prezentări video, o prezentare care a dorit să reflecte realitatea dură a efectului deciziei de nevaccinare”, a scris, pe pagina de socializare a spitalului, Dana Rusu, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.