Societatea vasluiană Bico Industries, preluată de ROCA Investments

0
800

ROCA Investments, parte din Impetum Group, a anunţat preluarea celui de-al doilea pachet de 30% din acţiunile BICO Industries, producător de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă care deține o fabrică în zona industrială a municipiului Vaslui. Odată cu preluarea, Bico Industries își va crește capacitatea de producție și cifra de afaceri.

„ROCA Investments, parte din Impetum Group, anunţă preluarea celui de-al doilea pachet de 30% din acţiunile BICO Industries, producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai mari producători la nivel european. Ca urmare a încheierii tranzacţiei, participaţia ROCA Investments în BICO creşte la 60%, iar dezvoltarea companiei continua sub aceeaşi formulă a parteneriatului dintre fondatorul companiei Mihai Bîrliba şi ROCA Investments”, a anunţat ROCA Investments.

Cu o capacitate de producţie instalată de peste 43 milioane m²/an, BICO Industries este un important producător naţional de plasă din fibră de sticlă pentru termosisteme şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european.

„Prin această tranzacţie, ROCA îşi consolidează poziţia în BICO, una dintre cele mai importante companii din portofoliul său şi totodată într-un domeniu pe care noi îl considerăm strategic. Scalarea companiei continuă alături de Mihai Bîrliba, care va coordona în continuare activitatea executivă a companiei. Dorinţa noastră este ca împreună să facem din această companie unul dintre cei mai mari jucători din industria de fibră de sticlă la scara întregii Europe. În plus, BICO, alături de celelalte companii din domeniul materialelor de construcţii din portofoliul ROCA, va fi integrată în holdingul dedicat acestui domeniu pentru a aduce o viziune holistică asupra sectorului şi a crea sinergii între companii”, a declarat Ionuţ Bindea, investment manager ROCA Investments.

Odată cu această preluare, BICO şi-a crescut capacitatea de producţie şi cifra de afaceri cu peste 30%, de la 52 milioane lei la 67,7 milioane lei şi profitul net cu 81% de la 2,8 milioane lei la 5,1 milioane lei.

„Ca strategie de dezvoltare, ne propunem achiziţia de tehnologii cu înalt nivel de performanţă tehnică şi cu nivel de control accentuat prin intermediul inteligenţei artificiale. Urmărim de asemenea un plan de dezvoltare pe orizontală a businessului- cu expunere pe 5 ani – prin valorificarea la maximum a tuturor oportunităţilor oferite de piaţa materialelor de construcţie”, a spus Mihai Bîrliba, fondator BICO Industries.

BICO Industries deţine în prezent două capacităţi de producţie, una pe platforma industrială din Vaslui şi una în Piatra Neamţ. Ambele fabrici însumează o suprafaţă de teren de aproape 38.000 mp, peste 18.000 mp de clădiri industriale şi un număr de 240 de angajaţi. Platforma din Vaslui este o importantă producătoare de plasă de armare din fibră de sticlă pentru termosisteme la nivel naţional şi din estul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.