S-a reluat testarea RT-PCR contra cost la spitalul bârlădean

0
704

După câteva luni în care testarea la cerere și contra cost RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 a fost sistată la spitalul bârlădean din cauza numărului foarte mare de pacienți internați ce necesitau testare, conducerea unității a anunțat că, de ieri, a fost reluată. Prețurile au rămas la nivelul stabilit în luna august.

„Din 17 noiembrie 2021, reluăm testarea RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19, contra cost. Prelevarea probelor se realizează în Ambulatoriul Integrat – Cabinetul ORL, de luni până vineri, în intervalul orar 07.00–10.00. Probele recoltate sunt exudat nazal și faringian. Rezultatul testului va fi eliberat în termen de 48 de ore de la momentul recoltării, fiind redactat atât în limba română, cât și limba engleză. Rezultatul va fi ridicat personal de la fișierul Ambulatoriului Integrat sau comunicat prin e-mail, la cerere. Plata se va efectua la fișierul Ambulatoriului Integrat. Menționăm că ne menținem tarifele stabilite la data de 20.08.2021”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet și pe cea de socializare a instituției.

Pentru testarea RT-PCR la cerere, spitalul practică trei prețuri aplicate în cazul a trei categorii de persoane. Concret, tariful de 150 lei va fi plătit de pensionari (în baza cuponului de pensie), de persoanele cu dizabilități (în baza certificatului de încadrare în grad de handicap), de elevi / studenți (în baza carnetului de elev / student) și de copiii până la 18 ani (în baza cărții de identitate / certificatului de naștere). De tariful de 170 lei vor beneficia grupurile cu mai mult de două persoane, respectiv membrii unei familii (în baza cărții de identitate) și sportivii de performanță (în baza legitimației emise de clubul sportiv).

Nu în ultimul rând, de tariful de 185 lei va beneficia orice persoană care nu se încadrează în următoarele condiții: • doar în baza unei programări telefonice (telefon 0756/152.332, 0235/416.440, interior 134); • de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-15.00, cu cel puțin o zi înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.