Primarii vasluieni, alții decât PNL, nemulțumiți de modul de împărțire a banilor de la Guvern

0
744

Unul dintre acestia este Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești. Edilul își exprimă profunda nemulțumire față de maniera în care au fost repartizare sumele din fondul de rezervă a Guvernului României. Astfel, spune Iacob, banii s-au împărțit discreționar, pe criterii politice, comuna sa neprimind nimic, deși pagubele provocate de ploile din iulie au fost de peste 1,4 milioane de lei și numai cofinanțarea la proiectul liceului din Vladia este de 500 de mii de euro.

Spre sfârșit de an, se adună nemulțumirile primarilor vasluieni față de modul în care au fost tratați de autoritățile centrale pe parcursul anului. Primarul din Dragomirești, spre exemplu, a raportat pagube de peste 1,4 milioane de lei în urma ploilor torențiale căzute în luna iulie, însă nu a primit nicio despăgubire. Alți edili din județ au primit bani pentru acoperirea acestor pagube, astfel că primarul pune totul pe seama apartenenței sale politice, dat fiind faptul că a fost ales din partea ALDE, partid care nu se află la guvernare și nu a intrat în Parlament la ultimele alegeri.

„Sunt profund nemulțumit. Ne-au cerut banii necesari pentru cofinanțarea proiectelor în derulare, proiecte care se finalizează până la sfârșitul anului și nu am primit niciun ban din rezerva guvernului. Sunt mâhnit că am avut pagube la inundații de 1,4 milioane, constatate de către instituțiile statului, dar nu ni s-a acordat niciun ba. Sunt mâhnit că, pentru că primarul nu e într-un partid parlamentar, comuna Dragomirești este lăsată de izbeliște”, a spus Dănuț Iacob.

Edilul spune că dificultățile financiare în care se află comuna sunt mari, cu atât mai mult cu cât banii bugetului propriu sunt puțini, iar proiectul pentru reabilitarea liceului din Vladia necesită o cofinanțare de 500 de mii de euro. Întrucât comuna se află la aproximativ 45 de kilometri de Vaslui, Bârlad și Bacău, un liceu în comună este singura șansă la continuarea studiilor pentru numeroșii elevi care nu au posibilități materiale pentru a sta în gazdă în oraș.

„Aduc la cunoștință celor care vor să audă că comuna Dragomirești are nevoie de bani de cofinanțări și are nevoie de solidaritatea statului. În comuna Dragomirești nu se află agenție economici mari, nu avem venituri la bugetul local din care să putem suporta partea de cofinanțare a proietelor”, a mai spus primarul din Dragomirești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.