Petiție pentru construirea unei parcări supraetajate în municipiul Vaslui

Vasluienii care își doresc parcare supraetajate în municipiul Vaslui pot semna o petiție online. Inițiativa aparține consilierilor locali PSD, care astfel vor să forțeze mâna majorității PNL-USR, care s-ar fi opus, fără o motivație clară, unei asemenea inițiative, acuză social-democrații.

„VASLUIENI! Vă rugăm să SEMNAȚI această petiție!!!”, scrie consilierul local Alexandru Barbu pe rețelele de socializare, după ce a luat inițiativa de a forța, cu ajutorul vasluienilor, adoptarea în Consiliul Local a unei hotărâri prin care, în locul lăsat liber de actualul bazar, să fie ridicată o parcare supraetajată.

„La începutul anului acesta, atunci când a fost pusă în discuție lista de investiții aferentă Bugetului local al municipiului Vaslui pentru anul 2021, Grupul PSD a propus construirea unei parcări supraetajate, pe amplasamentul vechiului bazar, în momentul când acesta va fi demolat! Consilierii locali de la PNL și USR-PLUS s-au opus politic și fără argumente unei asemenea investiții care ar putea rezolva atât lipsa locurilor de parcare din zonă, cât și pe cea a lipsei locurilor de parcare din Centrul civic al municipiului!”, scrie alesul local din partea PSD.

Acum, Alexandru Barbu, alături de colegii de partid din CL, vrea să forțeze adoptarea unei hotărâri privind construirea parcării cu ajutorul „poporului”, adică a voinței vasluienilor care vor semna petiția online.

„De aceea, cu sprijinul vasluienilor, ne propunem ca, până în luna februarie a anului 2022, să depunem un proiect concret de hotărâre de consiliu local pentru construirea unei astfel de investiții strategice pentru municipiul Vaslui! Sperăm ca această investiție să fie doar primul pas într-un proces de durată care își dorește să rezolve una dintre principalele probleme ale cetățenilor vasluieni: lipsa acută a locurilor de parcare!”, explică Alexandru Barbu.

Iată conținutul petiției pe care vasluienieii sunt invitați să o semneze accesând petițieonline.com:

„Grupul consilierilor locali ai PSD Vaslui își dorește construirea unei parcări supraetajate pe amplasamentul vechiului bazar din municipiul Vaslui, care să îi deservească atât pe riverani, cât și pe cetățenii care doresc să ajungă rapid în Centrul civic al orașului.

În acest sens, Grupul PSD va depune, la începutul anului 2022, un proiect de hotărâre de consiliu local prin care să îl împuternicească pe Primar să realizeze un astfel de obiectiv strategic pentru municipiul Vaslui și care să rezolve una dintre cele mai mari probleme a orașului nostru: lipsa acută a locurilor de parcare!

Dar, pentru ca acest proiect să poată fi votat, în Consiliul Local al Municipiului Vaslui, de către majoritatea actuală formată din PNL și USR-PLUS (majoritate care se opune mereu inițiativelor care nu le aparțin), avem nevoie de susținerea unui număr cât mai mare de vasluieni.

Menționăm că astfel de parcări supraetajate au fost inaugurate, în anul 2020, de Primăria Municipiului Galați (vezi foto) precum și de Primăria Municipiului Cluj-Napoca”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.