Peste 1.900 de elevi și profesori cu simptome, testați la școală pentru COVID-19

0
793

Nu mai puțin de 1.868 de preșcolari și elevi și 35 de profesori din județ au fost testați, de la debutul anului școlar 2021-2022, cu testele antigen SARS-CoV-2 primite de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Copiii și angajații au prezentat simptome specifice infecției COVID-19, însă doar în cazul a 68 dintre elevi și a 2 dintre profesori, testarea a confirmat prezența virusului.

Așa cum s-a întâmplat și în anul școlar precedent, când Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a repartizat județului nostru câteva zeci de mii de teste antigen SARS-CoV-2 pentru testarea elevilor reîntorși în bănci pentru cursurile celui de-al doilea semestru, și în anul școlar 2021-2022, județului Vaslui i-au fost repartizate câteva mii de teste rapide antigen. Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în total, în acest an școlar, au fost recepționate 5.000 de teste, din care au fost distribuite unităților școlare din județ 2.825 de teste.

„Din acestea, au fost folosite 35 de teste rapide antigen pentru testarea cadrelor didactice, nedidactice și a personalului auxiliar, două dintre ele având rezultat pozitiv și 33 cu rezultat negativ, și 1.868 de teste rapide antigen au fost folosite pentru testarea copiilor și elevilor, 68 dintre ele având rezultat pozitiv și restul de 1.800 cu rezultat negativ”, ne-a precizat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.

După cum rezultă dintr-o situație centralizată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, cele mai multe teste au fost distribuite unităților școlare din mediul urban, respectiv 2.092. Astfel, potrivit reprezentanților ISJ Vaslui, în școlile din Vaslui au fost repartizate 1.217 teste rapide, dintre care 788 au fost folosite efectiv, în cele din Bârlad au ajuns 775 (din care 192 au fost folosite), în școlile din Negrești au fost repartizate 100 de teste (nu au fost folosite), iar în cele din Huși nu a ajuns niciun test antigen rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.