Noua creșă din Bârlad va fi recepționată în decembrie

0
1338

Începute în urmă cu mai bine de un an, lucrările la noua creșă din Bârlad sunt aproape gata, astfel că imobilul ar putea fi recepționat în două săptămâni. Investiția, ce va avea trei grupe și este finanțată prin PNDL 2, este amplasată pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 88, din cartierul Crâng.

Reprezentanții municipalității bârlădene au anunțat ieri, 17 noiembrie, că lucrările la creșa de pe strada Mircea cel Bâtrân se apropie de final, iar obiectivul ar putea fi recepționat în doar două săptămâni. Potrivit acestora, investiția „Construire și dotare creșă cu trei grupe în municipiul Bârlad” este gata în proporție de 95%, după cum a prezentat constructorul, recent, stadiul de lucrări.

Noua unitate de învățământ este situată pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 88, din cartierul Crâng, obiectivul de investiție fiind realizat de Asocierea SC Wash Expert SRL – SC Pencraft SRL – SC Proedil SRL, formată din firmele Wash Expert SRL (ofertant leader), Sides Tech SRL (subcontractant – 0,7%), Casigaz Serv SRL (subcontractant – 2,18%), Ambient Construct SRL (terț), Electricopet (subcontractant – 1,47%), Air-Projects SRL (subcontractant – 0,33%), Proedil (ofertant) și SC Pencraft SRL (ofertant).

„Până în acest moment, lucrările s-au desfășurat într-un ritm foarte bun. E drept, și vremea ne-a ajutat, iar acum, după cum se poate vedea, șantierul este aproape de a se încheia. Prin urmare, poate chiar în preajma Zilei Naționale, zona de Sud-Est a municipiului, respectiv cartierele Mihai Eminescu și Deal II, aflate într-o continuă dezvoltare, vor avea o nouă creșă cu trei grupe. Este cea mai mare și modernă din Bârlad, la acest moment. Dar, așa cum am mai spus, avem în vedere să mai ridicăm încă una, în cel mai nou cartier al orașului, respectiv Alexandru cel Bun, unde deja am dat primele loturi de casă”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Trebuie spus că, în prezent, în Bârlad funcționează o singură creșă, cu o capacitate de 55 de locuri, așa că tinerii părinți sau cei care se pregătesc să devină părinți abia așteaptă construcția celei noi, ce va avea trei grupe. Este vorba despre un imobil care va avea parter și etaj, grupuri sanitare și toate funcțiunile cerute de normele în vigoare, pe o suprafață construită desfășurată de 641,09 mp și o suprafață utilă de 538,12 mp. Valoarea estimată a investiției este de 1.851.676,89 lei (fără TVA), obiectivul de investiții „Construire creșă cu trei grupe în municipiul Bârlad”, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Termenul de execuție este de 12 de luni, de la data eliberării ordinului de începere a lucrărilor, respectiv 2 septembrie 2020.

De menționat că, potrivit studiului de fezabilitate întocmit, la parter, noua creșă va avea trei spații de joacă pentru fiecare grupă în parte; trei dormitoare pentru fiecare grupă în parte; trei grupuri sanitare copii pentru fiecare grupă în parte; sală de mese; biberonerie; bucătărie; cămară; hol; cabinet medical; grup sanitar cabinet medical; izolare; grup sanitar izolare; vestiar pentru copii; grup sanitar pentru personal; camera pentru centrala termică; depozit, etc. Iar etajul imobilului va avea hol; birou administrator; birou personal didactic; birou contabilitate; vestiar personal; grupuri sanitare pentru personal; călcătorie; spălătorie; uscătorie; pod tehnic etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.