Locuitorii din Pochidia își aleg stema comunei

0
689

Primarul comunei Pochidia, Marius Ciocan, a propus o dezbatere inedită pentru locuitorii comunei, cerându-le să aleagă simbolul cel mai potrivit pentru stema comunei: o salcie, spice de grâu, brâul undat sau crucea cu șarpele de argint.

„Pentru comuna Pochidia, avem propuse de specialiști trei variante de stemă (A, B, C)! Pe care vreți să o alegem?”, îi întreabă pe locuitorii comunei Pochidia primarul Marius Ciocan, pe contul său de socializare, propunându-le astfel o dezbatere pe acest subiect.

Pentru ca alegerea fiecărui locuitor invitat să-și dea cu părerea să fie una în cunoștință de cauză, cât mai documentată, edilul vine cu explicarea simbolurilor: „Simboluri stemă: Salcia – face trimitere la numele satului Sălceni, aparținător comunei. Spicele de grâu semnifică ocupația seculară a localnicilor, agricultura, iar numărul lor indică numărul satelor componente ale comunei. Brâul undat reprezinta hidrografia localității, râul Bârzota. Crucea cu șarpele de argint face referire la familia Sturza. Stemele au forma de scut triunghiular cu marginile rotunjite, timbrate cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună. Culoarea gri a coroanei murale în varianta finală pictată va fi argintiu, iar galbenul din scut va fii auriu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.