Episcopia Hușilor a demarat ediția 2021 a caravanei „Dar de Crăciun”

0
504

După ce, în decembrie 2020, nu mai puțin de 3.000 de copii sărmani din întreg județul au primit pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri, produse de igienă și sanitare, Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă”, își propune să continue și în acest an caravana „Dar de Crăciun”. În acest sens, cere sprijinul tuturor persoanelor fizice și juridice care pot să contribuie cu sume de bani sau produse să se alăture demersului umanitar.

Așa cum ne-am obișnuit de ani buni, Episcopia Hușilor continuă să organizeze tot felul de campanii umanitare menite să ajute copiii sărmani din județ. Acum, pentru că ne apropiem cu pași repezi de luna cadourilor, Episcopia a demarat ediția 2021 a caravanei „Dar de Crăciun”, ce va fi dusă la bun sfârșit prin intermediul Asociației „Filantropia Ortodoxă”, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi. Concret, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, caravana își propune să ofere celor mai sărmani copii, bătrâni și familii din județ daruri constând în pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și sanitare, dulciuri și multe zâmbete. Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, cadourile vor fi achiziționate în urma donațiilor ce vor fi făcute de oamenii cu suflet bun acre se vor implica activ în demersul umanitar.

„Și în acest an, caravana «Dar de Crăciun» va străbate satele Episcopiei Hușilor pentru a aduce o fărâmă de speranță și de bucurie a dăruirii în familiile și în sufletele copiilor privați de cele mai elementare lucruri. Deja, copiii au început să îi scrie lui Moș Crăciun, iar dorințele lor – în cele mai multe cazuri dorințe simple: hăinuțe noi, încălțăminte, dulciuri și o jucărie – chiar se vor împlini cu sprijinul voluntarilor Asociației «Filantropia Ortodoxă» Huși, ai prietenilor acesteia și a tuturor oamenilor de bine care înțeleg nevoile reale ale semenilor lor aflați în lipsuri și sunt însuflețiți de bucuria dăruirii. Scrisorile copiilor au fost strânse de preoții din parohii și au ajuns la sediul nostru. Prietenii Asociației «Filantropia Ortodoxă» Huși, din țară și din diaspora, vor răspunde acestor scrisori și vor pregăti cadourile personalizate. Pe parcursul întregului Post al Nașterii Domnului, vom merge pe teren, la casele celor mici, însoțiți de voluntarii noștri și de Moș Crăciun. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii, însă nu îi ocolim nici pe bătrânii singuri, care au mare nevoie în această perioadă de lemne de foc, medicamente, produse de igienă și alimente. Vă invităm alături de noi în această caravană a dăruirii! Fiecare zâmbet contează!”, a precizat părintele Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Oamenii cu inima deschisă spre cei în nevoi pot să contribuie la înmulțirea bucuriei și a speranței în familiile și sufletele încercate de greutăți, donând în contul în lei RO43RNCB0261160373430001, deschis la Banca BCR, filiala Huși, și în contul în euro RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU. Alte detalii și informații pot fi găsite pe pagina de Facebook „Asociația Filantropia Ortodoxă Huși” și pe site-ul: www.filantropiahusi.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.