Deputatul Mihai Botez, proiect de lege adoptat de Senat

0
1010

Destul de rare sunt momentele în care un parlamentar poate spune că a avut o inițiativă legislativă dusă până la capăt. Mihai Botez, președintele USR Vaslui, se poate lăuda cu un proiect propriu de lege, referitor la notificarea prealabilă a contribuabililor privind actualizarea valorii clădirilor nerezidențiale, care a fost adoptat de Senat.

Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, explică proiectul de lege pe care l-a depus și care acuma trecut de votul Senatului: „Proiectul de lege vine să normalizeze relația dintre stat și cetățean și să utilizăm toate beneficiile avansului tehnologiei astfel încât să ne asigurăm că cetățenii sunt notificați înainte de a li se mări impozitele. Impozitele se majorează automat, dacă proprietarii de clădiri nerezidențiale, nu depun odată la cinci ani evaluarea acelui spațiu. Mulți uită fiindcă este o obligație care survine foarte rar, dar penalizările erau foarte mari și nedrepte, așa că la sugestia unui coleg expert contabil am făcut această propunere parlamentarilor”.

Proiectul de lege depus de parlamentarul vasluian este aproape de a deveni lege, strângând 125 de voturi „pentru” și numai două „împotrivă” în camera superioară a Parlamentului, iar acum urmează să fie trimis spre dezbatere și Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.