Contribuabilii din Zorleni își pot plăti impozitele online

0
745

Din această lună, comuna Zorleni se alătură altor 13 UAT-uri din județ unde contribuabilii își pot plăti impozitele și taxele locale prin intermediul ghișeului virtual (www.ghiseul.ro). Principalul avantaj al plății online a taxelor și impozitelor este că cetățenii pot efectua plăți oricând și la orice oră, chiar din fața calculatorului de acasă, fără a mai fi îngrădiți de programul de lucru al funcționarilor din primărie.

24896630 – extreme close up of female hand typing o keyboard with credit card.

Primărița comunei Zorleni, Paula Hultoană, i-a înștiințat pe cetățenii comunei că, din această lună, impozitele și taxele locale pot fi plătite nu doar la ghișeele instituției, ci și prin intermediul platformei online www.ghiseul.ro. Așa cum se procedează de câțiva ani, anunțul a fost făcut printr-o postare pe contul său de socializare, publicată vineri, 5 noiembrie.

„Stimați cetățeni, vă informez că la nivelul Primăriei comunei Zorleni, s-a implementat posibilitatea achitării online, cu cardul, total sau parțial, de către contribuabili, a impozitelor și taxelor locale, precum și a amenzilor și a altor obligații fiscale datorate bugetului local al comunei Zorleni, prin sistemul «Ghișeul.ro», platformă care asigură utilizatorilor înalte standarde de securitate privind tranzacționarea în mediul online cu cardul bancar. Sistemul este accesibil atât pentru efectuare plată cu autentificare pe bază de utilizator și parolă (pentru creare cont utilizator, urmați pașii din linkul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale), cât și pentru efectuare plată fără autentificare”, scrie primărița Hultoană.

În continuare, aceasta explică: „Plata cu autentificare permite consultarea și vizualizarea detaliată a obligațiilor de plată datorate bugetului local al comunei Zorleni și achitarea acestora prin acceptarea la plată online cu cardurile bancare Visa, Visa Electron, Mastercard și Maestro, emise de orice bancă. Pentru plata fără autentificare, este necesar să cunoașteți valoarea totală a impozitelor și taxelor locale datorate. În această situație, se va putea efectua plata totală, însă fără vizualizarea detaliilor. Utilizarea sistemului de plată online «Ghișeul.ro» prezintă multiple avantaje pentru contribuabili, cum ar fi vizualizarea și plata debitelor în orice zi a săptămânii, la orice oră din zi, fără a fi așadar necesară deplasarea la ghișeul de încasare a impozitelor și taxelor locale”.

Trebuie spus că, la acest moment, la nivelul județului Vaslui, doar 13 UAT-uri (unități administrativ-teritoriale) sunt înrolate pe www.ghiseul.ro. Acestea sunt: municipiile Bârlad (3.422 utilizatori), Huși (512 utilizatori) și Vaslui (3.506 utilizatori), orașul Negrești (202 utilizatori) și comunele Bogdănești (1 utilizator), Codăești (8 utilizatori), Lipovăț (10 utilizatori), Muntenii de Jos (4 utilizatori), Pădureni (2 utilizatori), Poienești (0 utilizatori), Vetrișoaia (6 utilizatori), Vinderei (10 utilizatori) și Zorleni (13). De asemenea, din județ sunt înregistrate pe această platformă și Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF (8.613 utilizatori) și Inspectoratul Județean în Construcții Vaslui – Alte instituții (0 utilizatori).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.