Câinii vagabonzi, o mare problemă în satele vasluiene

0
470

Într-o singură zi, angajații Primăriei Vinderei au strâns de pe raza comunei 23 de câini vagabonzi. Primarul Ionuț Ghiur este hotărât să rezolve o problemă pe care o regăsim în mai toate localitățile vasluiene. Astfel, el face apel la respectarea legii, dar și la… bun simț.

„Din păcate, unii dintre semenii noștri nu înțeleg ca trăim într-o comunitate, în care, cu toții, trebuie să conviețuim, să respectam legea și bunul simț”, le scrie primarul din Vinderei, Ionuț Ghiur, locuitorilor, arătându-le că este decis să rezolve o problemă stringentă pentru comună: câinii vagabonzi.

Numai într-o singură zi, angajații primăriei au strâns 23 de câini de prin sate. „După nenumărate reclamații primite din partea cetățenilor, din toate satele comunei Vinderei, am făcut o analiză în teren a numărului de câini, care sunt lăsați liberi pe domeniul public fără a fi revendicați de nimeni. Problemele cele mai mari le avem în Gara Talașman, pe DJ 242 C, la intersecția cu DC 72 Talașman-Obârșeni. Aici, familia Rotaru Claudiu și Rotaru Cecilia, din dragostea lor pentru animale, au strâns în jur de 15 câini, pe care îi hrănesc, îi adăpostesc în curțile dumnealor, fără însă a lua alte măsuri, pentru a proteja și cetățenii care circula în acea zonă. Datorită acestor câini lăsați liberi avem copii care nu pot ajunge în stație pentru a lua microbuzul școlar, avem bătrâni agresați și terorizați de acești câini care intră în curțile lor, avem cetățeni care merg la gară și trebuie să ocolească în jur de 500 metri de frica acestor animale. După numeroasele sesizări, am decis încheierea unui contract cu Asociația Sprijină Câinii, pentru ridicarea câinilor nerevendicați, neînregistrați la medicul veterinar și care sunt un pericol pentru cetățenii acestei comune. Familia Rotaru și-a luat angajamentul că va înregistra câinii și îi vor lega, pentru a nu mai ieși pe drumul public. Așteptăm să vedem minunea!”, mai scrie edilul din Vinderei.

Cele 23 de animale strânse din comună vor ajunge în adăpostul de la Bălteni, de unde pot fi revendicați de către stăpânii lor. „Conform legii, câinii se capturează, se vaccinează, se deparazitează și sunt ținuți timp de 14 zile lucrătoare, plus 4 zile nelucrătoare. Primăria Vinderei nu va emite nici o decizie de eutanasiere, conform legii, și nu este de acord cu maltratate acestor animale, dar roagă iubitorii de animale să-și asume creșterea lor și protejarea celorlalți cetățeni. După discuțiile avute astăzi în teren cu oamenii, am hotărât să dăm un răgaz de două săptămâni tuturor celor care doresc binele acestor animale”, le mai comunică primarul locuitorilor din comuna Vinderei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.