Bârlădenii de pe încă 12 străzi și fundături vor fi racordați la rețeaua de gaze naturale

0
686

La aproape doi ani de la momentul aprobării cheltuielilor necesare în Consiliul Local, în sfărșit, lucrările la obiectivul de investiție „Extindere conductă gaze naturale presiune medie și redusă în Bârlad” au fost demarate. Proiectul, cu o valoare totală de 621.697,51 lei cu TVA, își propune extinderea rețelei de gaz pe încă 12 fundături și capete de străduțe neracordate la gaz până în prezent.  

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat ieri, 15 noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presă că, la începutul acestei luni, au demarat lucrările de extindere a rețelei de gaze naturale a orașului pe încă 12 străzi din oraș, ca urmare a implementării unui proiect realizat în parteneriat cu furnizorul local. Este vorba despre obiectivul de investiție „Extindere conductă gaze naturale presiune medie și redusă în Bârlad”, aprobat de consilierii locali în ianuarie 2020 și care are o valoare totală de 621.697 lei cu TVA, din care Delgaz Grid contribuie cu suma de 254.895 lei cu TVA, restul de 366.801 lei cu TVA fiind suportați de la bugetul local. Durata de implementare a proiectului este estimată la 24 de luni.

Așa cum spunea primarul Dumitru Boroș la acel moment, investiția vizează 12 fundături și capete de străduțe, respectiv Veteranilor, Fundătura Alexandru Vlahuță, Gladiolelor, Ioan Slavici, Dochia, Dimitrie Cantemir, Zefirului, Fundătura Trei Ierarhi, Iuliu Maniu, Constantin Costache, Titu Maiorescu și Veronica Micle. Lungimea totală a rețelei de alimentare cu gaze naturale va crește astfel cu peste 4,6 kilometri.

„Răspundem solicitărilor venite din partea a sute de locuitori ai municipiului Bârlad, care ne-au cerut insistent sprijinul pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale a orașului. Sperăm ca lucrările să meargă bine și să nu întâmpinăm alte dificultăți pentru ca, anul viitor, cât mai repede, cetățenii să se poată racorda la rețea. Vrem, totuși, să facem un apel la beneficiarii acestui nou proiect să înceapă de pe acum demersurile de racordare în vederea obținerii avizelor necesare cât mai repede posibil. Mai vreau să precizez că avem în vedere lucrări similare și în cursul anului viitor, pe alte străzi care nu au fost încă racordate de rețeaua de gaze locală”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Trebuie spus că, în intervalul februarie – octombrie 2019, firma SC Instal-Con SRL Botoșani a executat lucrările în vederea racordării a 12 străzi și alei de legătură la rețeaua orașului prevăzute în proiectul „Extindere conductă gaze naturale presiune redusă pe străzile din cartierul Deal II din municipiul Bârlad”. Investiția s-a ridicat la circa 870.000 lei și a vizat străzile Henri Coandă, Anghel Saligny, Arhimede, Ciprian Porumbescu, Dosoftei, C. I. Parhon, Aleea Crângului și aleile de legătură 9, 10, 11, 12 și 13, adică pe o lungime de circa 8 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.