Bârlădeanca Amalia Puflea va reprezenta România la „Top Gym”, în Belgia

La câteva zile după ce și-a confirmat statutul de cea mai valoroasă gimnastă – junioară și senioară – a anului, bârlădeanca Amalia Puflea (14 ani) va lua parte la o importantă competiție internațională, găzduită de Belgia, unde va reprezenta România împreună cu Ana Maria Bărbosu.

După numai câteva zile de la desfășurarea Campionatului Național de Gimnastică Artistică Individual al Junioarelor III, II și I, unde a dovedit că e cea mai bună din țară, bârlădeanca Amalia Puflea (14 ani), va concura într-o nouă competiție de profil, de această dată cu participare internațională. Este vorba despre concursul „Top Gym”, un puternic turneu internațional de gimnastică artistică adresat junioarelor, ce se va desfășura între 27-28 noiembrie, la Charleroy (Belgia).

Legitimată la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, dar inclusă din octombrie 2018 în lotul României ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor de la Deva, județul Hunedoara, Amalia Puflea este inclusă în categoria Junioare I, Nivel 6. Ea va reprezenta România împreună cu Ana Maria Barbosu.

„Siguranța prin concursuri se câștigă! Abia s-au terminat naționalele și junioarele pleacă la competiții. Sabrina Voinea Maneca, Andreea Preda, Amalia Ghigoarță, Adina Crișan, Miruna Botez și Shakira Cantaragiu, însoțite de antrenorii Camelia Voinea, Ramona Micu și Cătălin Meran, vor concura la turneul de la Combs la Ville (19-22 noiembrie), iar Amalia Puflea și Ana Maria Bărbosu vor participa la Charleroi, la tradiționalul concurs «Top Gym», ce va avea loc între 26-29 noiembrie. Puflea și Bărbosu vor merge în Belgia cu antrenorul Lucian Sandu. Mult succes gimnastelor care fac parte din proiectul «Țară, țară vrem campioane!»”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu şi finanțat de OMV Petrom”, se arată într-un scurt comunicat de presă transmis, zilele trecute, de oficialii Federației Române de Gimnastică.

Competiția sportivă aflată la cea de-a 23-e ediție va avea loc în sala Garenne, din orașul belgian Charleroy, până acum anunțându-și participarea zece țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.