Bârlădeanca Amalia Puflea, două medalii de aur, una de argint și una de bronz pentru România, la „Top Gym”, Belgia!

Nu mai puțin de patru medalii, dintre care două de aur, a cucerit bârlădeanca Amalia Puflea (14 ani), la cea de-a 23-a ediție a puternicului turneu internațional de gimnastică artistică „Top Gym”, adresat junioarelor și desfășurat la Charleroy (Belgia). Sportiva a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în finala de la sol și în concursul pe echipe mixte, în timp ce la sărituri a obținut medalie de argint, iar la individual compus – bronz.

Rezultate excepționale reușite de Amalia Puflea (14 ani), inclusă în Programul „Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom, la cel mai recent concurs internațional la care a participat. Este vorba „Top Gym”, un puternic turneu internațional de gimnastică artistică adresat junioarelor, ce s-a desfășurat între 27-28 noiembrie, la Charleroy (Belgia).

Legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, dar inclusă din octombrie 2018 în lotul României ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor de la Deva, Amalia Puflea face parte din categoria Junioare I, Nivel 6, și a reprezentat România împreună cu Ana Maria Bărbosu.

Astfel, în prima zi a competiției, bârlădeanca a concurat la individual compus, reușind să-și depășească aproape toate adversarele și să urce pe podium. Concret, dintr-un total de 23 de gimnaste din Rusia, România, Canada, Franța, Slovenia, Olanda, Belgia, Islanda și Cehia, Amalia s-a clasat pe locul III (bronz – 50.350 puncte), după românca Ana Maria Bărbosu (aur – 53.400 puncte) și rusoaica Ekaterina Andreeva (argint – 51.000 puncte).

În cea de-a doua zi a competiției, reprezentanta CSS Bârlad a scăpat de emoții și a făcut, din nou, un concurs excelent, îmbogățindu-și palmaresul cu alte trei medalii, dintre care două de aur. Astfel, la sol, unul din aparatele preferate ale gimnastei și unde au concurat 12 sportive din diferite țări, Amalia a obținut cel mai mare punctaj (aur – 12.850 puncte), fiind urmată de franțuzoaica Lilou Viallat (argint – 12.600 puncte) și rusoaica Kristina Shapovalova (bronz – 12.150 puncte). De asemenea, la sărituri, unde s-au întrecut tot 12 sportive, podiumul a fost format din olandeza Mara Slippens (aur – 13.349 puncte), Amalia Puflea (argint – 13.266 puncte) și franțuzoaica Ambre (Frotte (bronz – 13.183 puncte).

Nu în ultimul rând, la concursul pe echipe mixte, unde Amalia a concurat alături de colega sa Ana Maria Bărbosu și de belgiencele Aberdeen O’Driscoll și Naomi Descamps, a obținut încă o medalie de aur. Podiumul a arătat în felul următor România – Belgia 1 (aur – 98.849 puncte), Olanda 1 – Olanda 2 (argint – 95.599 puncte) și Franța – Belgia (bronz – 93.683 puncte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.