Aviz amatorilor! Caravana mobilă de vaccinare a pornit la drum!

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui anunță că, în această săptămână, vor fi organizate caravane mobile de vaccinare anti COVID-19 la nivelul județului, toate în mediul rural, în zone cu rate foarte mici de imunizare în rândul populației eligibile. Acțiunile au în vedere creșterea gradului de vaccinare și protejarea populației de virusul SARS-CoV-2 și vor fi organizate în intervalul 29 noiembrie – 3 decembrie, astfel:

• 29 noiembrie – comuna Epureni;

• 2 decembrie – comuna Fruntișeni;

• 2 decembrie – comuna Găgești;

• 3 decembrie – comuna Dragomirești;

• 3 decembrie – comuna Bunești-Averești.

„Precizăm că nu este necesară programarea, vaccinarea se face pe loc, în baza prezentării cărții de identitate sau a pașaportului. În acest context, invităm populația din aceste localități să beneficieze de vaccinare anti COVID-19, întrucât vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală”, spune Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.

În ceea ce privește stadiul vaccinării în județ până vineri, 26 noiembrie, aceasta precizează că, în total au fost utilizate 200.826 de doze de vaccin pentru imunizarea cetățenilor, respectiv 106.949 de doze pentru prima administrare, 74.678 pentru doza a II-a și 19.199 pentru doza a III-a.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei de COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. Reamintim că: • vaccinurile pot preveni apariția unor noi variante ale virusului SARS-CoV-2; • vaccinurile reduc semnificativ riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului; • vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare; • vaccinurile reduc considerabil riscul de deces; • vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei. Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu COVID-19”, mai precizează șefa DSP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.