Artileriștii bârlădeni sunt eroi: au donat sânge!

0
895

Apelul disperat făcut, zilele trecute, de conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și cea a Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad nu a rămas fără ecou. Ieri, 18 noiembrie, mai mulți militari din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad s-au mobilizat și au mers la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină (CJTS) Bârlad pentru a dona sânge. Aceștia au dat, astfel, curs impulsului de a-și ajuta semenii bolnavi ori victime ale accidentelor, ce au nevoie de transfuzii sanguine sau chiar de plasmă. Cu atât mai mult cu cât, de luni bune, unitatea se confruntă cu o reducere serioasă a numărului de donatori și, implicit, a stocurilor de sânge.

„Și tu poți fi erou, donează sânge pentru semenii tăi! Personalul Regimentului 52 Artilerie Mixtă «General Alexandru Tell» a răspuns prezent la apelul lansat de Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad – «Fii erou – Donează Sânge!» și a donat sânge. Suntem conștienți că prin gestul nostru de a dona o singură dată sânge putem ajuta trei persoane care au nevoie de transfuzie. Beneficiile obținute de militari vor fi donate pentru a aduce zâmbetul pe buzele bolnavilor din Spitalul Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad. Mulțumim colegilor care au răspuns prezent și promitem să repetăm acțiunea ori de câte ori vom fi solicitați!”, este mesajul postat, în cursul zilei de ieri, pe contul oficial de facebook al Regimentului.

„Umanitar! Este nevoie de sânge! Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungă într-un blocaj privind furnizarea de componente sanguine către spitale. Donarea de sânge este un act nobil, prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință. Din sângele donat o singură dată puteți ajuta până la 3 persoane, iar beneficiile în ceea ce privește sănătatea celui care donează sunt multiple: sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%, rezistența organismului la șocuri crește, astfel că, în caz de accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui. Situația epidemiologică actuală a accentuat nevoia de sânge, prin faptul că numărul celor ce donează sânge a scăzut la mai puțin de jumătate. Tocmai de aceea, vă așteptăm în nurnăr cât mai mare pentru a combate umăr la umăr deficitul major de sânge! Sunteți așteptați în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30 – 11.30, la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad, din strada Mihail Kogălniceanu nr. 11, Bârlad. Relații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0335/414.490 și 0774/667.087”, este apelul lansat, zilele trecute, de conducerea DSP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.